Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
sevvilla86 Addicted to snooker

Data înscrierii: 11/Dec/2005 Mesaje: 1532 Locație: Bucuresti
|
|
Sus |
|
Clara White Administrator

Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 21255 Locație: Snookerland
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Mar 15 Ian 2008, 22:17 Titlul subiectului: |
|
|
Turneul invitațional Under-17 de la The Apple Snooker Club, Bugibba, Malta ( http://forum.snookerforum.ro/viewtopic.php?t=64&postdays=0&postorder=asc&start=2130 ) s-a încheiat cu victoria englezului Ryan Clark, care l-a învins în finală pe belgianul Luca Brecel (5-4). Cel mai mare break, un 112, a fost realizat de către Luca.
"Pierderea locului în Main Tour ar însemna pentru mine o mare tristețe. Ar fi ca și cum aș pierde pe cineva drag sau ca și cum aș divorța..." Scurt interviu BBC cu Tony Drago – maltez și el, dar stabilit la Londra (în West End, ca să spun tot adevărul ) http://forum.snookerforum.ro/viewtopic.php?p=17890#17890
Aniversări
15 ianuarie – împlinește 57 de ani irlandezul înlondrit Patsy Fagan, primul câștigător la UK Championship, în sezonul 1977-8. Patsy și-a ratat cariera din cauza imposibilității de a-și depăși blocajul mental care îl paraliza ori de câte ori trebuia să execute o lovitură cu sprijinul... În prezent, este antrenorul lui Alfie Burden și a renunțat la „dolce far niente”-le pensiei pentru a concura în ultimele două turnee PIOS.
16 ianuarie – canadianul Cliff Thorburn MOC (Member of the Order of Canada), campionul mondial din anul 1980, autorul primului break maxim cruciblian și triplu campion al Masters-ului, va împlini 60 de ani.
17 ianuarie – thailandezul James Wattana OCT (Order of the Crown of Thailand), fost Număr 3 mondial, va împlini 38.
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Mie 16 Ian 2008, 15:59 Titlul subiectului: |
|
|
Noutăți de la Barry Hearn. Championship League Snooker (CLS) e gata să facă primul pas. Am explicat sistemul atunci când am anunțat competiția, la începutul lunii decembrie 2007 ( NEWS, pag 139 http://forum.snookerforum.ro/viewtopic.php?t=64&postdays=0&postorder=asc&start=2070 ).
* Locația – aceeași pentru toate meciurile CLS : Crondon Park Golf Club, din Stock (Essex).
* Vor fi șapte grupe a câte 7 jucători. Grupele intră în scenă una după alta, primul meci din grupa a doua venind după (semifinalele și) finala primei grupe, adică după ce s-au încheiat toate socotelile și s-au limpezit toate apele grupei precedente. Tot așa, primul meci din grupa a 3-a urmează semifinalelor și finalei grupei a 2-a etc.
* Jucătorii deja selectați pentru Premier League NU vor lua parte la CLS.
* Primii 4 clasați în fiecare grupă se califică în semifinalele respectivei grupe.
* Ultimii doi clasați în fiecare grupă (adică numerele 6 și 7 în clasamentul grupei) vor fi eliminați din competiție.
* Primul de sub linia calificării în semifinale (adică numărul 5 în clasamentul grupei) plus semifinaliștii învinși plus finalistul (în total 4 jucători), alcătuiesc grupa următoare, unde li se vor alătura alți trei jucători „noi”. Această nouă grupă de șapte o va lua de la capăt cu round robin-ul + semifinalele & finala, iar acest proces se va repeta până se vor alcătui și confrunta 7 grupe, la care vor participa, în total, 25 de jucători.
* Cei 7 campioni ai celor 7 grupe vor alcătui o grupă finală (a 8-a) – grupa campionilor. Campionul acestei grupe sau "campionul campionilor" va avea un loc rezervat în Premier League, la toamnă.
* Difuzarea : exclusiv pe internet.
Formatul meciurilor din round robin-ul grupelor : 4 frame-uri (nu best of 4, ci se vor juca toate cele 4 frame-uri)
Punctajul : câte 2 puncte pentru victorie, 1 pentru meci egal
Premiul : câte 100 de lire pentru fiecare frame câștigat
Formatul semifinalelor fiecăreia dintre cele 7 grupe : best of 7
Premii : câte 200 de lire pentru fiecare frame câștigat.
Semifinaliștii învinși ai fiecăreia dintre cele 7 grupe : 1000 de lire
Formatul finalei fiecăreia dintre cele 7 grupe : tot best of 7 (dar e posibil să se ia decizia de a se trece la best of 9)
Premii : câte 200 de lire pentru fiecare frame câștigat.
Campionul fiecăreia dintre cele 7 grupe : 3000 de lire
Finalistul fiecăreia dintre cele 7 grupe : 2000 de lire
Calendarul CLS :
Grupa 1 : 25 – 26 februarie
Grupa 2 : 27 – 28 februarie
Grupa 3 : 10 – 11 martie
Grupa 4 : 12 – 13 martie
Grupa 5 : 14 – 15 aprilie
Grupa 6 : 16 – 17 aprilie
Grupa 7 : 12 – 13 mai
Grupa 8 (grupa campionilor celor 7 grupe) : 14 – 15 mai
Lista scurtă din care vor fi selectați jucătorii care vor alcătui prima grupă : Shaun Murphy, Ken Doherty, Neil Robertson, Mark Williams, Mark Selby, Ryan Day, Ali Carter, Barry Hawkins, Matthew Stevens și Joe Perry.
Cât despre Premier League, Barry Hearn a dat publicității datele meciurilor de la toamnă (locațiile vor fi stabilite ulterior).
Calendarul Premier League :
Septembrie : 11, 18 și 25
Octombrie : 2, 9, 23 și 30
Noiembrie : 13, 20 și 27
Decembrie : 6 – semifinalele și 7 - finala
Uite cum trage fotbalul foloase de pe urma celebrităților din snooker : ieri, cei de la FC Liverpool, care știu prea bine că Ding Junhui este suporterul lor arhidevotat, l-au invitat să le facă puțină publicitate – mai exact, l-au îmbrăcat cu faimosul lor tricou roșu și i-au spus „smile !” pentru o ședință foto de promovare. Alături de trofeul Premiership-ului brit (împodobit cu panglicile alea de botez rural de care n-a scăpat nici trofeul cruciblian ), tânărul star chinez pare să fi stat mai bine la capitolul „Propuneri de afaceri” decât la cel cu zâmbitul : „Am auzit că mulți dintre jucătorii de la Liverpool sunt fani ai snookerului. Eu mă ofer să le dau lecții gratuite dacă-mi dau și ei mie bilete la meciul cu Internazionale Milano.” (Foto)
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Joi 17 Ian 2008, 20:47 Titlul subiectului: |
|
|
Vești cam proaste pentru York : așa cum anunțase la sfârșitul lunii decembrie, compania Absolute Leisure – adică noul proprietar al Centrului Barbican, urma, în fine, să înceapă de trei ori amânatele lucrări de modernizare imediat după Anul Nou, pe data de 3 ianuarie. Numai că nu s-a-ntâmplat nimic ! Sau da : “s-a-ntâmplat”... o a patra amânare !!! Azi, Tony Knox (directorul general al AL) a dat cu declarația-n york-ezi zicând că începutul lucrărilor este “iminent” (The Press) ! Tot e ceva... Acum e sigur că UK Championship va rămâne la Telford pentru cel puțin încă un sezon... (Foto : Actualul Barbican & viitorul Barbican)
Activi maltezii : după turneul invitațional Under-17 despre care am relatat anterior (și în aceeași locație, la The Apple Snooker Club, Bugibba), a avut loc, ieri, un meci amical între doi jucători suedezi – Douglas Appleberg & Christopher Koba – și trei jucători maltezi – Duncan Pisani, Thurston Grixti & Kevin Grech – toți încadrabili la categoria de vârstă Under-19. Deci 2 contra 3, cum ar veni. Fiecare maltez a disputat câte un meci de 4 frame-uri în compania fiecăruia dintre cei doi suedezi. Rezultat general : 7-5 pentru nordici. Totuși aș zice că nu rezultatul contează, ci ideea bună a gazdelor de a le oferi tinerilor maltezi ocazia de a mai juca și cu altcineva decât „ai lor”, cei cu care se întâlnesc la toate turneele interne. O idee pe care, cum ar zice Petrică cel Roman, am putea-o implementa și noi...
|
|
Sus |
|
sevvilla86 Addicted to snooker

Data înscrierii: 11/Dec/2005 Mesaje: 1532 Locație: Bucuresti
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Joi 17 Ian 2008, 22:43 Titlul subiectului: |
|
|
Peter Ebdon, la fel de pasionat de muzică pe cât e pasionat de snooker, se pregătește să înregistreze un nou single. Se știe că Peter cântă la pian și la oboi, dar se amuză și cu muzica vocală. Primul său single n-a rupt gura târgului, dar se vede că asta nu l-a descurajat... “N-aș respinge ideea de a mai face un single sau poate chiar un album. Iubesc mult muzica și cu toate că, din păcate, n-am glasul lui Andrea Bocelli, tot sunt în stare să “țin o notă”, cum zicea fostul meu manager, Troy Dante, care a cântat și el cu o formație pop. N-am lansat single-ul acela și până la urmă l-a dat pe post BBC-ul, dar toată munca pentru pregătirea lui la el m-a amuzat foarte mult”, declara el într-un interviu publicat în The Independent, acum aproape doi ani ( http://forum.snookerforum.ro/viewtopic.php?t=22&postdays=0&postorder=asc&start=0 ).
De data asta, e vorba de o piesă pe care o va interpreta împreună cu Steve Ellis – o nouă versiune a cântecului Everlasting Love. Fondurile obținute din vânzări vor intra în conturile Fundației Teenage Cancer și vor fi folosite pentru a ajuta un spital din Harrow.
În The Daily Mail de azi, snookeristul-muzician spune : “L-am întâlnit pe Steve la petrecerea dată de un prieten comun. A cântat pentru noi, oaspeții și cred că are o voce absolut fenomenală. Sunt foarte încântat că am șansa de a colabora cu un artist atât de talentat.”
THE MASTERS - scorurile live http://forum.snookerforum.ro/viewtopic.php?p=17912#17912
|
|
Sus |
|

|
|
Sus |
|
snooky Addicted to snooker

Data înscrierii: 11/Ian/2006 Mesaje: 1210 Locație: bucuresti
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Mar 22 Ian 2008, 1:28 Titlul subiectului: |
|
|
Cu cele 110 000 de lire sterline câștigate la Crucible 2007 plus cele 155 000 de la Masters 2008, Mark Selby se gândește să-și ia, în sfârșit, o mașină. Un singur lucru îl încurcă : presiunea finalelor e cum e – treaba grea e presiunea sub care se simte atunci când e la volan.
Mark : „Încă n-am cheltuit prea mulți din banii luați ca premiu. Apartamentul meu e în centru, așa că până la club merg pe jos. Am început să iau lecții de șoferie și, după ce o să obțin permisul, o să-mi cumpăr și mașină, și o casă într-o zonă mai liniștită. Numai că am mari emoții la lecțiile astea ! E uluitor, dar parcă fac față mai bine unui frame decisiv decât unei ore de conducere auto !... Încă nu știu când o să dau examenul pentru permis – n-am făcut decât vreo două ore. Instructorul e un prieten de-al meu și folosim mașina lui. O să-i fac cadou niște bilete la Crucible, pentru meciurile mele. Sper să fie vorba de bilete la cinci meciuri !... ”
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Sâm 26 Ian 2008, 2:34 Titlul subiectului: |
|
|
Kurt Maflin, englezul stabilit la Oslo (dap, tot așa cum Dominic Dale e stabilit la Viena : iubirea-i lucru mare ! ), a fost eliminat din cursa pentru Beijing, dar e foarte fericit și bănuiesc că nu prea i-a stat gândul la calificări, pentru că tocmai a devenit tătic. Săptămâna trecută, prietena lui, jucătoarea norvegiană Anita Rizuti a dat naștere primului lor copilaș. E un băiețel și o să mă abțin de la a comenta inspirația onomastică a tinerilor părinți : și-au numit moștenitorul „Neon” !...
S-a refăcut echipa Pat & Patachon : Graeme Dott a revenit la fostul său antrenor, Del Hill.
Interviu proaspăt cu proaspătul campion al Masters-ului, Mark Selby http://forum.snookerforum.ro/viewtopic.php?p=18012#18012 Ieri, Mark a plecat în Irlanda, unde susține trei seri demonstrative.
|
|
Sus |
|
andydrak Addicted to snooker

Data înscrierii: 02/Oct/2007 Mesaje: 268
|
Trimis: Sâm 26 Ian 2008, 10:44 Titlul subiectului: |
|
|
Kurt e un jucator foarte bun si are un stil de joc si o lejeritate de-a dreptul impresionante. Am avut placerea sa-l vad live la Campionatul European de la Constanta din 2006. Tin minte ca a avut meci cu Cornel Dirmina si meciul s-a terminat in mai putin de 40 min (3-0) cu 3 break-uri de peste 100 foarte fain construite.
_________________ 147 is nothing ... 155 is something !
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Mar 29 Ian 2008, 11:24 Titlul subiectului: |
|
|
Aseară, Mark Selby a fost invitatul de onoare al clubului Leicester City. În pauza dintre reprize, noul campion al Masters-ului și-a prezentat trofeul cucerit la Wembley Arena. Mark : “Este o mare onoare. Întotdeauna am fost suporterul acestei echipe. Acum câteva săptămâni, am trecut pe la club și mi-au oferit un tricou inscripționat cu numele meu și numărul 4. Mai știi, poate ajung și-n echipă – asta dacă știu ce au de făcut pentru a obține rezultate bune !”
Buddhist & vegetarian : într-un interviu (kilometric ! ), pentru dumneavoastră, Marco Fu http://forum.snookerforum.ro/viewtopic.php?p=18048#18048 !
|
|
Sus |
|
andydrak Addicted to snooker

Data înscrierii: 02/Oct/2007 Mesaje: 268
|
Trimis: Mie 30 Ian 2008, 15:01 Titlul subiectului: |
|
|
PRIMUL BREAK DE PESTE 100 AL UNUI JUCATOR ROMAN.
BABKEN MELKONIAN
103
30 IANUARIE 2008
TURNEUL KING'S CLUB
BRAVO BABKEN !!!! Moment istoric marcat pentru snooker-ul din Romania.
(a ratat o ultima bila neagra... putea fi un maxim de 137 !!! )
_________________ 147 is nothing ... 155 is something !
|
|
Sus |
|

|
|
Sus |
|
|