Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
Clara White Administrator

Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 21301 Locaţie: Snookerland
|
Trimis: Joi 20 Ian 2011, 21:58 Titlul subiectului: |
|
|
.
.
. . Malcolm Thorne
. . . . .1950 - 2011
A murit Malcolm Thorne. Avea 60 de ani şi l-a învins boala aceea odioasă care ni i-a luat, între alţii, pe Paul Hunter şi pe Alex Higgins. Se ştie de câteva zile, dar mi-a venit greu să scriu ceva despre asta. Sunt foarte tristă şi, recunosc, mânioasă în mod nedrept. De ce Malcolm ?!... Nu el a fost, de timpuriu, răsfăţatul mamei & celebritatea familiei. Lui îi fusese destinat obişnuitul cadou de Crăciun (masa de snooker de 3 ft), dar nu el l-a monopolizat, ci fratele lui cu patru ani mai mic, Willie. Spre deosebire de acesta, Malcolm n-a avut parte nici de încurajarea extatică a rudelor, nici (ca urmare ?) de un ego arhiumflat şi nici de nevastă-trofeu (fostă Miss UK). În schimb, şi-a pus viaţa în slujba tinerilor şi a ştiut să reziste tentaţiilor în faţa cărora se sucombă prin adicţie. Malcolm s-a dat mereu deoparte, s-a aşezat singur pe planul al doilea (deşi a iubit snookerul cu pasiune şi ar fi făcut o carieră frumoasă ca jucător). A fost întotdeauna discret, eficient şi pregătit să-şi salveze frăţiorul cel faimos din toate belelele financiar-penale în care acesta intra, periodic, încă din prima tinereţe.
Nu ştiu ce mare lucru mare a făcut & face Willie pentru snooker, dar Malcolm a fost, în această privinţă, un extraordinar, un uriaş ziditor. La Leicester, clubul (cumpărat, în anii 1980, de Willie şi botezat cu numele lui, dar, treptat, plătit şi) condus de Malcolm a constituit scena viselor puştimii brite pentru că Malc organiza turnee peste turnee şi susţinea (inclusiv pecuniar) o mulţime de foarte tineri jucători printre care s-au numărat John Higgins, Mark Williams, Matthew Stevens, Michael Holt iar mai recent, Mark Selby, Shaun Murphy, Tom Ford şi Ben Woollaston. Rolul lui în formarea lor a fost hotărâtor, aşa cum povestesc ei înşişi :
Mark Selby : „Înainte de a pleca la Londra, pentru Masters, l-am vizitat la spital. Ştiam cât e de bolnav, dar vestea dispariţiei lui tot şocantă rămâne. A fost un al doilea tată pentru mine – lui îi datorez tot ce am realizat. Când făceam primii paşi în snooker, m-a luat sub aripa lui. M-a dus cu maşina pe la diferite turnee, m-ajutat şi cu bani. Era un om inimos şi de un altruism incredibil. O grea pierdere pentru acest sport.”
Shaun Murphy : „Foarte mulţi dintre actualii performeri ai snoookerului îi datorează o parte din succesul lor. Când eram puşti, toată viaţa mea se învârtea în jurul turneelor organizate de el, la clubul lui. Turneele în care jucasem, cele în care urma să joc, cele la care încă nu eram pregătit să joc... Malcolm a fost un om excepţional – un munte de blândeţe şi de haz. Mult am mai râs împreună ! Toată lumea îi va simţi lipsa...”
Michael Holt : „Malcolm a fost unul dintre marii eroi necunoscuţi ai acestui sport. A făcut enorm pentru jucătorii amatori – mai ales pentru juniori. Am participat la multe dintre turneele organizate de el şi am beneficiat mereu de încurajarea lui. Când aveam 13 ani, m-a selecţionat în echipa Angliei, la Home Internationals. Îmi începusem activitatea competiţională de numai un an şi n-aveam experienţă, dar pesemne că a văzut în mine ceva care l-a îndemnat să-mi treacă numele pe lista respectivă. A fost o mare onoare pentru mine şi îi sunt foarte recunoscător pentru tot sprijinul dat.”
Tom Ford : „Mi-a dat o şansă atunci când nimeni altcineva n-a făcut-o. Eram prea mic ca să capăt permisiunea de a juca într-un club, dar el m-a chemat la clubul lui şi m-a susţinut tot timpul. Malcolm a fost coloana vertebrală a snookerului pentru că a ridicat şi a ajutat la formarea multor serii de tineri jucători. Sunt foarte, foarte numeroşi aceia care trebuie să-i aducă mulţumiri – inclusiv jucătorii de top din snookerul actual.”
Barry Hearn : „Este o mare pierdere pentru snooker. Malcolm a jucat un rol enorm în lansarea şi promovarea tinerilor, iar contribuţia lui este apreciată de sute şi sute de jucători, din toate categoriile de vârstă. Condoleanţe familiei şi prietenilor săi.”
Iartă-mă, Malcolm, pentru toţi anii de pisălogeală în legătură cu rezultatele j-de competiţiilor de juniori ! Îţi mulţumesc pentru tot ajutorul dat !
.
. Dumnezeu să-l odihnească.
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Vin 21 Ian 2011, 3:17 Titlul subiectului: |
|
|
Openul invitaţional CCI 2011, Bombay, India, 5-23 ianuarie. Am anunţat acest turneu pe pagina anterioară. Competiţia continuă şi mă bucur să constat că organizatorii au ales un format cât se poate de tradiţionalist.
S-au calificat din faza grupelor (în ordine) :
Grupa A : Stephen Lee, Faisal Khan, I.H. Manudev, Alok Kumar
Grupa B : Alfie Burden, Aditya Mehta, Geet Sethi, Varun Kumar
Grupa C : Manan Chandra, Jimmy White, Kamal Chawla, Nikhil Ootam
Grupa D : Yasin Merchant, Lucky Vatnani, Devendra Joshi, Reanne Evans
Cele mai mari breakuri din faza grupelor : 140 – Manan Chandra, 127 – Alfie Burden, 114 – Jimmy White, 2 x 103 – Stephen Lee, 103 – Manish Jain.
.
Astăzi (well, ieri) s-au disputat meciurile primei runde cu eliminare directă :
Optimi
Stephen Lee 5–2 Varun Kumar
Devendra Joshi 1–5 Aditya Mehta
Lucky Vatnani 5–3 I.H. Manudev
Reanne Evans 1–5 Manan Chandra
Yasin Merchant 5–0 Nikhil Ootam
Geet Sethi 3–5 Jimmy White
Faisal Khan 3–5 Kamal Chawla
Alok Kumar 2–5 Alfie Burden
.
Sferturi
Stephen Lee 6–1 Aditya Mehta
Lucky Vatnani 4–6 Manan Chandra
Yasin Merchant 5–6 Jimmy White
Kamal Chawla 6–4 Alfie Burden
.
Sâmbătă, semifinalele (best of 15), iar duminică, finala (best of 19).
Finala este transmisă live pe DD SPORTS. Conform zonei noastre orare, transmisiunile au loc între orele 08.00 şi 10.00 şi apoi, între orele 12.30 şi 15.30 (postul este preluat şi pe internet – variante există).
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Sâm 22 Ian 2011, 5:12 Titlul subiectului: |
|
|
Joi, firma Hansons Auctioneers a ţinut licitaţie la Hotelul Mackworth din Derby, între altele, pentru câteva hârtii pe care, alături de diverse însemnări legate de pariuri, Alex Higgins şi-a notat, în fugă, unele gânduri : „[Am] fost întotdeauna cinstit şi am luptat din toate puterile. Sănătos sau bolnav, am luptat din toate puterile” sau „tehnic, [am] fost cel mai bun, mai bun decât orice mare maestru de şah, iar când mă hotăram să atac, eram letal plus că eu am inventat toate efectele subtile şi loviturile cu stop jucând la sau în jurul bilei negre şi bilei roz.” (foto)
Hârtiile au aparţinut unui anume Daniel O’Dornan, ziarist, care a declarat că le-a păstrat într-un sertar şi le-a calificat drept „bizare”, adăugând că ele permit „o incursiune în mintea geniului chinuit care a fost Alex. Cele mai multe sunt scrise pe buletine de pariuri; una, pe marginea unei pagini de ziar pe care era publicată lista curselor de cai, iar alta, pe o notă de plată de la un bar. Dacă le aduni, poţi să refaci istoria ultimilor doi ani din viaţa lui.”
O’Dornan crede că aceste documente merită o soartă mai bună decât le poate oferi el – cu atât mai mult cu cât, bineînţeles, are şi ocazia de a mai scoate ceva bani de pe urma încă unei risipiri higginsiene...
Charles Hanson, directorul Hanson’s, le numeşte „un fel de epitaf”. Preţul de plecare a fost de 1 000 de lire. Preţul cu care s-au vândut : 2 100 de lire.
Nu ştiu cum să evaluez un epitaf...
|
|
Sus |
|
mircea22 Addicted to snooker

Data înscrierii: 17/Feb/2009 Mesaje: 1210 Locaţie: Oltenia
|
Trimis: Sâm 22 Ian 2011, 13:57 Titlul subiectului: |
|
|
Clara White a scris: |
Michael Holt : „Malcolm a fost unul dintre marii eroi necunoscuţi ai acestui sport. A făcut enorm pentru jucătorii amatori – mai ales pentru juniori.”
|
Mărturisesc sincer că nu știam cine este Malcolm Thorne, iar vorbele lui Michael Holt cred că sunt grăitoare.
Păcat că acești oameni pleacă dintre noi! Dumneazeu să-l odihnească!
_________________ "That's inches away from being millimetre perfect." (Ted Lowe)
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Sâm 22 Ian 2011, 22:06 Titlul subiectului: |
|
|
Openul invitaţional CCI 2011, Bombay, India, 5-23 ianuarie. Astăzi, au fost două sesiuni, pentru cele două meciuri din
Semifinale
Stephen Lee (5–2) 8–4 Manan Chandra
60-68, 75-40, 65-28, 76-2, 103(90)-2, 9-94(82), 73-25; 48-77, 120-6, 36-65, 61-34, 87(87)-13
Jimmy White (5–2) 8–4 Kamal Chawla
70-2, 81(79)-7, 0-81(81), 69-59, 111(101)-0, 105(105)-0, 29-100(100); 1-67, 49-73, 50-23, 83-0, 71-61
.
Mâine, finala cât se poate de englezească...
De când s-a stabilit la Sheffield şi s-a implicat în acţiuni caritabile pentru copiii săraci din acest oraş, Ding Junhui a fost „adoptat” de sheffieldieni, care se mândresc foarte cu tânărul campion. (În general, ziarele locale nu omit să precizeze – poate, în mod exagerat – „născut în China, dar format la Sheffield” !) Încă dinainte de a veni în Anglia, Ding era suporterul echipei de fotbal FC Liverpool. Clubul l-a avut ca invitat de onoare în 2007 şi i-a făcut cadou un tricou roşu inscripţionat cu numele său (am, pe undeva, poza de atunci, dar mi-e greu s-o caut şi nu-mi mai amintesc ce număr i se alocase !). În orice caz, după victoria de la Wembley, nu numai la Sheffield a fost bucurie mare, ci şi la Liverpool : i s-a făcut o nouă fotografie, publicată imediat pe site-ul clubului, sub titlul Master Ding is a LFC fan.
Dar Ding se simte ataşat şi de fotbaliştii din oraşul său de adopţiune – şi ei de el : astăzi, proaspătul campion al Mastersului a fost invitatul de onoare la meciul pe care Sheffield United l-a disputat cu Norwich City. Conform programului zilei, înainte de începerea partidei, Ding a fost rugat să facă turul stadionului cu trofeul triunghiular şi a primit balonul meciului din partea oficialilor clubului. Steve Lewis declara în numele acestora : „Este o mare onoare pentru noi să-l avem pe Ding în mijlocul nostru, aici în Bramall Lane. Apariţia lui pe stadion a stârnit o mare efervescenţă în club şi suntem foarte bucuroşi să-l întâmpinăm aşa cum se cuvine.”
|
|
Sus |
|
tavy2008 Addicted to snooker

Data înscrierii: 25/Aug/2008 Mesaje: 380 Locaţie: Bucuresti
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Dum 23 Ian 2011, 17:37 Titlul subiectului: |
|
|
.
Stephen Lee a câştigat Openul invitaţional CCI de la Bombay. Stephen a jucat excelent pe tot parcursul turneului. A realizat, în total, patru breakuri de peste o sută (128, 124, 2 x 103) şi multe altele de 70-90. Finala n-a fost însă lipsită de emoţii, fiindcă prima sesiune s-a încheiat în dezavantaj pentru el (4-5), iar apoi a fost condus cu 7-4. Breakul de 128 i-a dat însă aripi şi, cum se spune, dus a fost fără a se mai uita înapoi. În acest sezon, Stephen a mai câştigat o competiţie : EPTC 4. Ocupă poziţia a 17-a în clasamentul momentului şi, pentru că pare a avea un sezon foarte bun, s-ar putea să-l vedem, curând, reintrând în Top 16.
Şi Jimmy a făcut un turneu bun, cu cinci breakuri de peste o sută (114, 105, 2 x 102, 101). Este de menţionat revenirea din sferturi, în faţa fostului profesionist şi număr unu al Asiei, Yasin Merchant : de la 1-5, la 6-5.
FINALA
STEPHEN LEE 10–7 JIMMY WHITE
58-67, 64-41, 124(124)-4, 8-72, 103-33, 0-82, 57-8, 0-72, 1-76; 0-98(98 ), 19-120, 58-44, 128(128)-0, 64-25, 88(80)-6, 71-43, 74-4
.
(Pentru rezultatele din rundele anterioare, scroll up !)
Well done, Stephen ! (foto – şampania e mai mare decât trofeul ! )
Cel mai mare break al turneului rămâne acel 140 al lui Manan Chandra, marcat în faza grupelor.
Sunt convinsă, Tavy, că o să apară ceva şi pe site-ul oficial WSA. Nu e openul lor, aşa cum am arătat în prezentarea turneului, dar cred că o să publice şi ei măcar o ştire... Cu atât mai mult cu cât a fost o competiţie foarte serioasă (vezi formatul !) şi foarte bine organizată.
|
|
Sus |
|
tavy2008 Addicted to snooker

Data înscrierii: 25/Aug/2008 Mesaje: 380 Locaţie: Bucuresti
|
Trimis: Dum 23 Ian 2011, 23:40 Titlul subiectului: |
|
|
Superbe pozele mai ales cea cu șampania care într-adevăr e mai mare decât trofeul și cred că Stephen a fost mult mai încântat de ea decât de trofeu, e vizibil entuziasmul mai mare cu care ridică șampania. Sper totuși că o împarte pe drum spre casă cu Jimmy care a făcut un turneu bun și m-aș bucura să repete evoluțiile deosebite din ce în ce mai des și în turneele de puncte.
Una peste alta frumos turneu, frumoasă inițiativa, sper ca anul viitor să se organizeze din nou acest turneu.
_________________ /STEPHEN LEE/
Laureat al Premiului Oscue - German Masters 2011, German Masters 2012, Haikou World Open 2012, Shanghai Masters 2012, Welsh Open 2014, Campionatul Mondial 2024, UK Championship 2024
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Vin 28 Ian 2011, 1:58 Titlul subiectului: |
|
|
Probleme în snookerul pakistanez – ca de obicei. N-o să mai zăbovesc asupra părţii „politice” a dificultăţilor, cu rivalităţile & intrigile inerente, care, oricum, sunt mult mai puţine decât în urmă cu vreo câţiva ani, când cu greva şi tentativa de puci a celor mai reputaţi jucători. Am scris despre asta, la vremea respectivă. Nu că, în acest moment, lumea ar fi mulţumită : în primul rând, încă nu s-au primit premiile promise nici pentru medaliile obţinute la Campionatul Asiei (desfăşurat în luna mai 2010), nici pentru cele de la Jocurile Asiatice (care au avut loc în luna noiembrie). În al doilea rând, Ministerul sporturilor nu a sprijinit Asociaţia naţională (Pakistan Billiards and Snooker Association sau PBSA) în angajarea unui antrenor străin pentru pregătirea jucătorilor, care, evident, nu dispun de fondurile de care ar avea nevoie pentru stagii de antrenament nici în Marea Britanie, nici în China.
PBSA a încercat să-l aducă în Pakistan pe „fiul risipitor” Shokat Ali – fost căpitan al echipei Pakistanului la Cupa mondială din 1996, fost medaliat cu aur la Jocurile asiatice din 1998, fost sfertfinalist la Mastersul thailandez din 2001, stabilit de mult timp în Anglia, unde (împreună cu Stuart Pettman) are un club de snooker la Preston. Numai că onorariul cerut de Shokat li s-a părut prea mare, ei fiind dispuşi să cheltuiască între unu şi două milioane de rupii pakistaneze (adică o sumă situată între 9 şi 17 000 de euro). Mai nou, şefia s-a reorientat spre Thailanda şi China – rămâne de văzut cu cât succes.
Colac peste pupăză, recent, Imran Mughal şi Muhammad Umer au fost suspendaţi pe un an pentru că s-au dovedit vinovaţi de blat. N-a fost vorba de bani : înainte de meciul lor din cadrul Cupei Punjab, jucătorii s-au pus de acord asupra scorului pentru că, printr-o coincidenţă, rezultatul respectiv îi ajuta pe amândoi să beneficieze de adversari mai comozi în runda următoare. Sancţiunea iniţială fusese o suspendare de trei ani, dar cei doi au făcut apel, iar Comisia disciplinară le-a redus pedeapsa.
Alamgir Shaikh, preşedintele PBSA, a declarat Agenţiei pakistaneze de ştiri (APP) că se află în stare de şoc : „N-am auzit niciodată de aşa ceva în toată istoria snookerului pakistanez ! Este de necrezut şi vom lua toată măsurile necesare pentru ca un asemenea incident să nu se mai repete.”
Un fan al snookerului de mai mare dragul : vicarul bisericii anglicane Holme Wood, din Bradford (West Yorkshire). Acum, când, mai ales după interzicerea fumatului în locuri publice, şi-au închis porţile atâtea cluburi de snooker, Reverendul Gordon Dey a făcut ce-a făcut şi, împreună cu şeful poliţiei locale, PC Craig Regan, a adus în oraşul lor un club pe roţi. Se cheamă Urban Snooker Bus, are în interior o masă, iar copiii şi adolescenţii se pot antrena gratis, în condiţii tehnice excelente. Doamne-ajută !
Black Pot Braşov http://www.snookerforum.ro/viewtopic.php?t=778 Mulţumiri pentru anunţ, Alex !
|
|
Sus |
|
Mrs. Hendry Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 2360 Locaţie: pool hall
|
Trimis: Joi 3 Feb 2011, 1:38 Titlul subiectului: |
|
|
Clara White a scris: |
Un fan al snookerului de mai mare dragul : vicarul bisericii anglicane Holme Wood, din Bradford (West Yorkshire). Acum, când, mai ales după interzicerea fumatului în locuri publice, şi-au închis porţile atâtea cluburi de snooker, Reverendul Gordon Dey a făcut ce-a făcut şi, împreună cu şeful poliţiei locale, PC Craig Regan, a adus în oraşul lor un club pe roţi. Se cheamă Urban Snooker Bus, are în interior o masă, iar copiii şi adolescenţii se pot antrena gratis, în condiţii tehnice excelente. Doamne-ajută ! |
Lovely ! Sa fie intr-un ceas bun ! 8)
_________________ "Luck is an offensive, abhorrent concept. The idea that there is a force in the universe tilting events in your favor or against it is ridiculous." ~ Sherlock Holmes ~ Elementary
|
|
Sus |
|
danacateia Addicted to snooker
Data înscrierii: 14/Sep/2009 Mesaje: 967 Locaţie: Brasov
|
Trimis: Joi 3 Feb 2011, 15:26 Titlul subiectului: |
|
|
Imi imaginez un meci intre JIMMY WHITE si STEVE DAVIS,care sa se desfasoare in plic trafic bucurestean ....glumesc desigur !
Oare copiii de pe la noi ar fi interesati de un astfel de club?
_________________ Laureată a Premiului Oscue - UK Championship 2009, Turneul special de calificare la Masters 2010, China Open 2010
|
|
Sus |
|
RazMAN Fan
Data înscrierii: 04/Mai/2010 Mesaje: 10 Locaţie: Brasov
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Mar 8 Feb 2011, 23:05 Titlul subiectului: |
|
|
Pentru prima ediţie a Mastersului german, World Snooker nu i-a cerut Nemţiei respectarea quasi-obligatoriei condiţii impuse gazdelor marilor turnee de puncte : găsirea sponsorului titular. Barry Hearn ştie foarte bine cât de prudent este investitorul din patria doamnei Merkel, mai ales în vremea din urmă. De dragul corectitudinii, trebuie să menţionez că şi Sir Rodney Walker a făcut oarecare tentative – cam lipsite de vlagă – de a transforma în turneu de puncte evenimentul de la Fürth, adică fostul Open al Germaniei (rebotezat, ulterior, Paul Hunter Classic), dar şi în acea perioadă (deşi nu era criză !), Thomas Cesal şi Rolf Kalb, adică oamenii care au organizat şi organizează cele mai multe competiţii de snooker, s-au lovit de un zid înalt & gros de refuzuri. Mereu acelaşi răspuns : „Cum să vă dăm bani dacă nu ne puteţi garanta că va fi un succes ?!” Nu părea să conteze cercul vicios creat de acuta valabilitate a reciprocei : cum naiba să organizezi un turneu de succes dacă n-ai parale ?!...
Numai că Barry le-a făcut credit organizatorilor : World Snooker a scos premiile Mastersului german din finanţele proprii (care finanţe se află, în prezent, pe cale de spectaculoasă însănătoşire, graţie ştim noi cui). Bineînţeles, dincolo de alte prevederi contractuale asupra cărora nu pot să insist, banii constituie o investiţie şi o nadă. După ce enorm succes a fost la Berlin, orice sponsor ar fi încântat să beneficieze de expunerea mediatică oferită astfel via BBC şi Eurosport. Mai ales că piaţa brită a fost întotdeauna obiect de mare interes pentru investiţiile germane.
Între timp, Barry Hearn îşi vede de treabă şi-şi pune în funcţiune vastul său sistem de relaţii. Evident, în folosul Snookerlandului. Angajaţii lui spun că e foarte uşor de lucrat cu el – cu condiţia să faci ce-ţi spune. Atmosfera pe care o creează este una de relaxare şi de încurajare a creativităţii şi iniţiativei personale. Trebuie că la fel de plăcut e şi să-i fii partener de afaceri fiindcă altfel nu s-ar explica de ce aceşti investitori îl urmează, de la un contract la altul ba chiar de la un sport la altul. Este, de exemplu, cazul celor de la Wyldecrest Parks, a căror firmă a devenit, astăzi, sponsorul titular al Openului galez, după ce, anul trecut, jucase acelaşi rol în... Matchroom Premier League Bowls.
În scurt timp, WSA va publica anunţul oficial.
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Dum 13 Feb 2011, 5:21 Titlul subiectului: |
|
|
.
WLBSA South East Classic, Jester Snooker Hall, Swindon, 12 februarie. Fără să piardă nici măcar un frame, sextupla campioană mondială WLBSA Reanne Evans şi-a continuat şirul neîntrerupt de victorii, ajungând la impresionantul total de 80. Reanne a cucerit, ieri, cel de-al 27-lea titlu de puncte din cariera ei desfăşurată în cadrul circuitului feminin, la capătul unei finale în care a făcut un break de 59 de puncte şi o serie de snookere de calitate.
Optimi
Reanne Evans 3-0 Naomi Clare
Jodie Symes 3-2 Tina Owen-Sevilton
Gaye Jones 3-0 Victoria Gibbs
Eva Palmius 3-1 Martina Lumsden
Emma Bonney 3-0 Jenny Poulter
Natascha Niermann 3-1 Jasmine Bolsover
Christine Sharpe 3-2 Vicky Carter
Maria Catalano 3-0 Hannah Jones
.
Sferturi
Reanne Evans (45) 3-0 Jodie Symes
Gaye Jones 1-3 Eva Palmius
Emma Bonney (59) 3-1 Natascha Niermann
Christine Sharpe 0-3 (58) Maria Catalano
.
Semifinale
Reanne Evans (52) 3-0 Eva Palmius
Emma Bonney 1-3 (46) Maria Catalano
.
FINALA
REANNE EVANS (59) 3-0 MARIA CATALANO
Mulţumită de palmaresul ei WLPBSA, dar necăjită pentru blocajul în care pare să se afle în circuitul WSA, Reanne a spus : „Pentru moment, nu pot să câştig frame-urile strânse. Sper totuşi că, până la sfârşitul sezonului, o să reuşesc. Mai am de jucat în calificările altor două turnee (Openul Chinei şi Campionatul mondial). Aş fi foarte fericită să câştig măcar un meci, indiferent în care dintre ele...”
Finala turneului de consolare : Tina Owen-Sevilton 2-0 Hannah Jones
Finala turneului junioarelor : Jodie Symes 2-1 Hannah Jones
Finala turneului 40(+) : Jenny Poulter 2-1 Christine Sharpe
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Dum 13 Feb 2011, 19:27 Titlul subiectului: |
|
|
.
. . . . Agnes Davies (1920 - 2011)
Mâine începe Openul galez şi, cu toate că, dintre jucătorii de baştină, numai Mark Williams a câştigat trofeul (de două ori), Ţara Galilor are o veche şi glorioasă tradiţie snookeristică. Printre numele care ar merita atributul de „legendar” se numără şi cel al lui Agnes Davies.
Distinsa doamnă – plecată dintre cei vii acum câteva zile, la vârsta de 90 de ani – a fost fiica unui miner care, din ajutorul financiar primit în urma contractării unei boli profesionale, a deschis un mic club de snooker în satul lui. Clubul avea o singură masă, dar Saron (Carmarthenshire) era (este şi azi) o aşezare nu prea populată, iar pentru Agnes ocazia creată a fost de nepreţuit întrucât, pe atunci, femeile nu aveau acces în niciunul dintre locurile unde ar fi putut juca snooker.
Succesul nu s-a lăsat aşteptat. La 17 ani, fără să piardă un singur frame, Agnes a câştigat titlul Ţării Galilor, pe care l-a păstrat până la război. Am găsit un articol publicat în The Billiard Player din mai 1939 : Agnes este descrisă ca “tall, dark and very good looking” şi se menţionează breakurile realizate de ea în finala din anul respectiv : 54, 45, 40, 39, 37 şi 2 x 35. (Cel mai mare break al carierei : 87.)
. . Agnes în 1939
Apoi, a câştigat titlul Angliei – de fapt, a câştigat acest titlu de două ori : prima oară, în 1939, a doua oară, patruzeci de ani mai târziu, în 1979.
A fost campioană mondială în 1939 şi, apoi, după război, în 1949. Ultima ei finală de Campionat mondial a fost cea din 1980, pierdută (cu 2-4) în faţa lui Lesley McIlrath, dar ultimul ei meci oficial a avut loc în 2003, când, la 83 de ani, a participat la Regal Ladies' Welsh Over 40s şi a ajuns până în finală.
În 1985, a devenit (prin vot) preşedinta pe viaţă a World Ladies Billiards and Snooker Association (WLBSA).
Nici viaţa de familie, nici maternitatea n-au ţinut-o mult timp departe de snooker. În 1996, a rămas văduvă şi tot snookerul a ajutat-o să depăşească acest moment dificil. Într-un interviu publicat în 1997, Agnes spunea că vrea să joace atât timp cât o să fie în stare : „Snookerul e o excelentă terapie – ai de făcut şi ceva exerciţiu fizic pentru spate, braţe şi muşchii oculari plus că trebuie să-ţi pui zdravăn în mişcare şi mintea.” Şi adăuga : „N-ar trebui ca snookerul feminin să fie comparat cu cel masculin : în niciun sport nu se procedează aşa !”
RIP
|
|
Sus |
|
|