Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro
Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro Snooker Live Stream

General
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 24, 25, 26
 
Acest forum este închis, nu se pot scrie, crea, răspunde sau modifica subiecte   Acest subiect este închis, nu se pot crea sau răspunde la mesaje    Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro -> Sezonul 2008-2009 » Campionatul mondial 2009
Subiectul anterior :: Subiectul următor  

Cine credeți că va câștiga trofeul în acest an ?
Mark Allen
2%
 2%  [ 1 ]
Ryan Day
2%
 2%  [ 1 ]
John Higgins
28%
 28%  [ 10 ]
Mark Selby
17%
 17%  [ 6 ]
Shaun Murphy
8%
 8%  [ 3 ]
Stephen Hendry
25%
 25%  [ 9 ]
Neil Robertson
8%
 8%  [ 3 ]
Stephen Maguire
5%
 5%  [ 2 ]
Voturi totale : 35

Autor Mesaj
Lady Croft
Addicted to snooker


Data înscrierii: 24/Noi/2004
Mesaje: 1980
Locație: Petrosani (Hunedoara)

MesajTrimis: Mie 6 Mai 2009, 19:31    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bine ai venit si felicitari si din partea mea! Wink



_________________
It all can be over in just one blink of an eye...but the memory will always remain in the mind! NEVER FORGETT...ALWAYS REMEMBER!
I  Snooker!
Laureată a Premiului Oscue - China Open 2011
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Lady Croft Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului
Mrs. Hendry
Addicted to snooker


Data înscrierii: 20/Noi/2004
Mesaje: 2360
Locație: pool hall

MesajTrimis: Mie 6 Mai 2009, 20:38    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bine-ai venit, Lorin! Si la cat mai multe realizari in continuare! Very Happy



_________________
"Luck is an offensive, abhorrent concept. The idea that there is a force in the universe tilting events in your favor or against it is ridiculous." ~ Sherlock Holmes ~ Elementary
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Mrs. Hendry Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Vizitează site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20152
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Mie 6 Mai 2009, 23:40    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

După finală

John Higgins : „S-ar putea să am o serie de câțiva ani buni. Cred că așa stau lucrurile, chiar cred asta. Simt că o să mai câștig câteva titluri – poate nu titluri mondiale, dar cine știe... E cam greu cu titlurile mondiale însă din celelalte sunt sigur că o să mai câștig. Nu am deloc impresia că declinul meu ar fi chiar așa de aproape – mă refer la următorii doi-trei ani. Simt că acești doi-trei ani care urmează vor fi cât se poate de favorabili pentru victoria în mai multe turnee.

E vremea s-o facem pe tăticii și să avem grijă de cei tineri, dar, abstracție făcând de Ronnie, am învins aici patru jucători care, în următorii doi sau trei ani, vor ocupa primele patru locuri din clasamentul mondial. Aceasta este părerea mea despre Shaun, Mark Selby, Jamie Cope și Mark Allen. A-i învinge pe acești patru tineri jucători reprezintă pentru mine o mare victorie – o pană strălucitoare la cascheta mea. Fiindcă a câștiga meciuri de un asemenea nivel cum au avut cele în care am jucat în compania lor – mai ales meciurile cu Cope, Selby și Allen, adică trei dintre cei mai valoroși tineri pe care îi are snookerul în acest moment – înseamnă a lupta pas cu pas, foc cu foc, înseamnă a juca foarte bine, iar faptul că am reușit să joc atât de bine mi-a dat o enormă încredere și pentru finală.

Știam din capul locului că împotriva lui Shaun n-avea cum să fie un meci ușor, dar, trecând cu bine de cele trei meciuri atât de grele din optimi, sferturi și semifinale, m-am simțit pregătit. Hotărâtoare a fost sesiunea a doua : am dus scorul de la 5-5 la 11-5. De fapt, aceea a fost sesiunea în care am câștigat finala. Am avut și noroc – așa am câștigat trei sau patru frame-uri la o foarte mică diferență de punctaj. Totuși scorul de 18-9 nu spune povestea adevărată a acestei finale. Au existat cinci, poate șase frame-uri care s-au decis la bilele colorate și așa se explică de ce meciul s-a terminat, iar panoul afișează 18-9 și nu 15-14.

Tocmai de asta și sunt atât de fericit : că este cel de-al treilea titlu mondial ! Dacă lăsăm deoparte premiul în bani, cred că lucrul cel mai important este că m-am alăturat celor mai buni trei jucători din istoria acestui sport – a câștiga de trei ori titlul mondial, aici, la Crucible, înseamnă totul pentru mine. Fiecare titlu își are locul lui special, dar cel de-al treilea, care m-a adus alături de campioni precum John Spencer, mă umple de mândrie.

Momentul cel mai important al turneului a fost unul din frame-ul decisiv al meciului cu Jamie Cope, când, la 12-12, unui spectator i s-a făcut rău și meciul a fost întrerupt. M-am dus în cabina mea știind ce lovitură urma să execut. În mod normal, după pauză, la revenirea în arenă, te duci la masă și execuți lovitura de deschidere, așa că nu ești sub o presiune prea mare. De data asta însă, m-am uitat bine la acea bilă roșie și m-am gândit la traiectoria ei spre buzunarul de mijloc : era o lovitură foarte grea. Cred că aceea a și fost lovitura care mi-a adus cel al treilea titlu mondial. Probabil că breakul pe care l-am realizat atunci mi-a dat credința că sunt capabil să câștig și turneul.

Denise este acum forța care mă motivează. Uneori, te trezești că ești pe cale să devii cam egoist și cam leneș. Începi să te și subestimezi și-ți spui că n-o să mai câștigi niciodată vreun turneu. În asemenea momente intervin soțiile : ele știu să-ți dea un șut în posterior și să-ți spună „ești suficient de bun ca să câștigi, ai mai câștigat titlul ăsta de două ori și poți să-l mai câștigi încă o dată. Nu-ți mai plânge atâta de milă, că ai trei copii la care să te gândești și de care trebuie să ai grijă !”


Shaun Murphy : „Am ratat mai multe lovituri decât am tratat în tot turneul ! E drept că parcă tot timpul mă aflam în situații foarte dificile, iar John este mare și în jocul tactic și are niște lovituri de siguranță superbe. În acest meci, mi s-a întâmplat de foarte multe ori să mă ridic din fotoliu cu gândul că situația bilelor nu era chiar așa de complicată, pentru ca apoi, odată ajuns la masă, să descopăr că, de fapt, habar n-am ce bilă ar trebui să joc ! Sunt și eu profesionist de ceva timp, am ajuns pe locul trei în clasament și am și eu în palmares titlul mondial, dar vă spun cu toată sinceritatea că azi, am avut multe momente în care veneam la masă și habar n-aveam ce să fac !...

După cea de-a doua sesiune, n-am intrat în panică : în 2005, când am câștigat titlul, m-am aflat într-o situație destul de asemănătoare – am fost condus cu 10-6 ! – și totuși nu mi-am pierdut încrederea în victorie. Ar fi trebuit să câștig toate cele opt frame-uri din această după-amiază, mai ales că am fost mereu primul la masă și primul care să aibă o șansă. Dacă e să fiu foarte sever cu mine însumi, aș zice că am avut vreo două ratări !!!... Serios, acum : când adversarul tău este un jucător de talia lui John, pur și simplu n-ai voie să-l lași să ia un asemenea avans și, după asta, să mai și speri la victorie, mai ales că, după părerea mea, este cel mai valoros tactician din întreaga istorie a acestui sport.

O să am nevoie de ceva timp ca să depășesc acest moment de dezamăgire. Totuși am avut un sezon bun – probabil, cel mai bun din cariera mea de până acum : am câștigat Campionatul Regatului Unit și am avut rezultate bune și la celelalte turnee, iar aici, m-am apropiat foarte mult de titlu...

Mă consider foarte norocos că deja am câștigat acest trofeu – acum există foarte, foarte mulți jucători extrem de talentați în circuitul profesionist, jucători mari, care nu au acest titlu în palmaresul lor. Eu măcar am avut șansa de a-l câștiga o dată și de a-l putea vedea în vitrina mea de acasă. Și încă n-au intrat zilele în sac – uitați-vă la Stephen Hendry, care are 40 de ani și a ajuns în sferturi : înseamnă că și eu aș mai avea un răgaz de vreo 14 ani.

Toți marii jucători au suferit cel puțin câte o înfrângere într-o finală de campionat mondial. Acum pot să mă laud că am ceva în comun cu ei : știu cum te simți când pierzi un asemenea meci !... Dacă pe ei înfrângerea i-a stimulat și i-a motivat, o să mă stimuleze și o să mă motiveze și e mine.

Nu e vorba de oboseală : nimeni nu se califică în finală ca pe urmă să spună că e cam obosit ! Te ține în priză adrenalina că doar e Campionatul mondial, adică turneul pe care îți dorești cel mai mult să-l câștigi. Bravo lui John – este un mare campion. A dovedit-o și până acum, dar sunt sigur că în acest an va fi și un campion foarte bun : un foarte bun ambasador pentru sportul nostru.”



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
DrutaLorin



Data înscrierii: 04/Mai/2009
Mesaje: 4
Locație: baia mare

MesajTrimis: Joi 7 Mai 2009, 12:19    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

urmaresc acest forum de ceva vreme dar doar acum m`am logat si eu Very Happy cel mai mare si cel mai bogat forum de snooker..:X clara... faci o treaba foarte buna Wink tine`o tot asa...ps: multumesc de felicitari Wink)



_________________
Snooker :X:X:X
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui DrutaLorin Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Acest forum este închis, nu se pot scrie, crea, răspunde sau modifica subiecte   Acest subiect este închis, nu se pot crea sau răspunde la mesaje    Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro -> Sezonul 2008-2009 » Campionatul mondial 2009 Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 24, 25, 26
Pagina 26 din 26

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum


Powered by phpBB © 2001- 2004 phpBB Group
Designed for Trushkin.net | Styles Database
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community