Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro
Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro Snooker Live Stream

Campionatul național 2010 - Liga națională Rin Grand Hotel
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 15, 16, 17
 
Acest forum este închis, nu se pot scrie, crea, răspunde sau modifica subiecte   Acest subiect este închis, nu se pot crea sau răspunde la mesaje    Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro -> Sezonul 2009-2010 » Cupa României. Campionatul național 2010 : Liga națională și Liga a doua
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
CosminCtin
Addicted to snooker


Data înscrierii: 15/Feb/2008
Mesaje: 552
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 21 Dec 2010, 10:34    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Clara White a scris:

Haideți să încercăm un chestionar, poate așa ne ajutați și pe noi să vedem lucrurile un pic mai clar :

PUNCTUL DE VEDERE AL JUCĂTORULUI

1 Ce v-a plăcut în sezonul 2010 ?
2 Ce nu v-a plăcut în sezonul 2010 ?
3 Cum a funcționat circuitul național (Liga “mare” și Liga “mică”) în ceea ce privește următoarele aspecte (cu note de la 1 la 10) :

. . a structura circuitului
. . b organizarea și asigurarea condițiilor de concurs
. . c premiile
. . d comportamentul propriu
. . e comportamentul altor jucători
. . f arbitrajul
. . g comunicarea cu conducerea Federației

4 Ce ați dorit să realizați și ați realizat numai și numai datorită propriilor eforturi ?
5 Ce ați fi dorit să realizați și nu ați realizat din cauza altor factori, exteriori propriei persoane ?
6 Ce sugestii ați avea pentru sezonul viitor ? (Oricât de aparent nerealiste !)


1. Federatia a reusit sa aduca si sa organizeze campionatul european la bucuresti. Infiintarea ligii nationale de snooker si mai ales faptul ca au reusit sa aduca o masa de snooker foarte buna. A reusit sa atraga un sponsor ptr acest an

2. Tribunele aproape goale la etapele de Liga si comunicarea proasta intre conducerea federatiei si arbitrii (din vara nu am mai avut arbitru la masa, doar pe final au mai venit 2-3 arbitrii). Deasemenea faptul ca nu am reusit sa ma calific mai des in fazele superioare (de 2 ori/10 am reusit sa trec de optimi).

3. a) 8
b) 10
c) 8
d) -
e) 9
f) 7
g) 7

5. Mi-as fi dorit sa-mi imbunatatesc jocul, dar din pacate din lipsa de timp si oboseala rezultata din alte activitati/probleme personale nu am reusit acest lucru, ajungand din ce in ce mai rar la masa de joc. Din acest motiv nu pot sa mai continui si mai ales faptul ca in anul urmator nu pot sa ajung la toate etapele, ce sa mai zic sa mai am timp si ptr antrenament.

6. Sa se renunte la obligativitatea achitarii taxelor ptr cele 10 etape de anul urmator inainte de sarbatori, eventual sa se faca inainte de fiecare etapa ... iar cine are posibilitatea sa le plateasca inainte pe toate si sa ajute federatia e foarte bine.



_________________
Laureat al Premiului Oscue - World Open 2010, Shanghai Masters 2011, World Grand Prix 2015
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui CosminCtin Trimite mesaj privat
muti
Addicted to snooker


Data înscrierii: 03/Mar/2009
Mesaje: 341
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 21 Dec 2010, 11:25    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Clara White a scris:

Haideti sa încercam un chestionar, poate asa ne ajutati si pe noi sa vedem lucrurile un pic mai clar :

PUNCTUL DE VEDERE AL JUCATORULUI

1 Ce v-a placut în sezonul 2010 ?
2 Ce nu v-a placut în sezonul 2010 ?
3 Cum a functionat circuitul national (Liga “mare” si Liga “mica”) în ceea ce priveste urmatoarele aspecte (cu note de la 1 la 10) :

. . a structura circuitului
. . b organizarea si asigurarea conditiilor de concurs
. . c premiile
. . d comportamentul propriu
. . e comportamentul altor jucatori
. . f arbitrajul
. . g comunicarea cu conducerea Federatiei

4 Ce ati dorit sa realizati si ati realizat numai si numai datorita propriilor eforturi ?
5 Ce ati fi dorit sa realizati si nu ati realizat din cauza altor factori, exteriori propriei persoane ?
6 Ce sugestii ati avea pentru sezonul viitor ? (Oricât de aparent nerealiste !)


1.

Am apreciat ocazia de a juca alaturi de jucatori foarte valorosi, atat in Liga, cat si in turneele internationale, dar si la club.

Am vazut jucatori care au progresat mult de-a lungul anului( printre ei Mario Amza, Andrei Orzan, Mihai Vladu - FELICITARI!!!).

M-a bucurat faptul ca la sfarsitul anului 2010 o buna parte din jucatorii din Campionatul National au fost noi veniti. Sper ca in 2011 sa continue aceasta tendinta.

Felicitari Federatiei pentru organizarea Campionatului European si pentru participarea la evenimentele internationale. Felicitari jucatorilor romani care au participat la aceste evenimente!

Am fost mandru ca un jucator roman a iesit din Grupele Campionatului European (Felicitari inca o data Mario!)

Am apreciat si pentru 2010 conditiile excelente de pregatire de la Centrul National de Snooker. Multumiri si fetelor de la club care ne-au suportat un an intreg!

2.

Aici trebuie sa fiu de acord cu Cosmin. Tribunele goale (atat la Liga, cat si la meciurile de campionat) au fost un minus de care sper sa nu mai avem parte anul viitor.

3. a) 9
b) 10
c) 9
d) -
e) 8
f) 10 pentru prestatia de la Campionatul European ( FELICITARI!!!)
g) 7 si eu


5. E clar ca mi-am dorit si imi doresc in continuare sa imi imbunatatesc jocul. Din pacate nu sunt jucator profesionist sa aloc tot timpul necesar snookerului, asa ca progresele din 2010 nu au fost pe masura a cat mi-am dorit.


6. Sa se continue cu trendul ascendent al Turneului International din luna decembrie. E bine sa aducem la noi jucatori valorosi de snooker.
Sa avem meciuri demostrative cu mai marii snookerului ( dorinta mea de Craciun e sa il vad in 2011 in Romania pe Ronnie Smile))



_________________
Laureat al Premiului Oscue - Welsh Open 2013, Masters 2014
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui muti Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger
Dragos Cozmaciuc
Fan


Data înscrierii: 21/Dec/2010
Mesaje: 13

MesajTrimis: Mar 21 Dec 2010, 14:53    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1. Ce v-a plăcut în sezonul 2010 ?
Separarea valorilor si performanta sportivilor, la toate cele cinci categorii.

2. Ce nu v-a plăcut în sezonul 2010 ?
Persistenta "vechilor obiceiuri" care pe multi dintre jucatorii talentati si cu adevarat potential i-au tinut pe loc sau uneori i-au tras inapoi de la performanta sportiva. As enumera aici in primul rand ignoranta, invidia, lipsa de punctualitate, superficialitatea, neglijenta in tinuta, eticheta si limbaj, lipsa de respect si lipsa unui obiectiv final pentru ceea ce ar trebui sa insemne performanta sportiva in snooker.

3. Cum a funcționat circuitul național (Liga “mare” și Liga “mică”) în ceea ce privește următoarele aspecte (cu note de la 1 la 10)

a structura circuitului - nota 9
- Cinci categorii, 10 etape de campionat national, plus Liga, inseamna un sistem competitional care atrage invidia si celor din multe tari cu traditie mare in snooker.
- Campionii Nationali se desemneaza dupa o munca cumulata de un an si nu in urma castigarii unui singur turneu.
- Cupa Romaniei la juniori si men plus etapele de Pot Black au insemnat proiecte de promovare si dezvoltare a snookerului in tara.

b organizarea și asigurarea condițiilor de concurs - nota 9
- Centrul National de Snooker este recunoscut ca unul dintre cele mai moderne din lume
- 20 de arbitri dintre care 15 arbitri internationali, 11 promovati in iunie 2010 la CE, Bucuresti - Romania
- 4 viitori antrenori - Alexandra Braiculeanu, Mihai Taraboanta, Razva Bucse, George Albu (vor absolvi anul viitor Scoala Nationala de Antrenori)
- Cluburile din Baia Mare, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si recent Brasov si Pitesti, gazdele etapelor de Campionat National au asigurat conditii bune de desfasurare si merita toata aprecierea pentru eforturile de promovare a snookerului in tara

c premiile - nota 9
- mult mai mult decat ar fi meritat (40.000 lei pentru Liga Nationala 2010 Rin Grand)
- as vrea sa subliniez ca in Romania snookerul (ca si 80% din sporturile practicate) are statutul unui sport de amatori. In sportul de amatori recompensa financiara sau materiala se rezuma la un singur premiu, la sfarsit de an competitional, premiu pe care, de cele mai multe ori, il ofera CLUBUL si nu Federatia. As da un exemplu elocvent si anume campionul national la canotaj, atletism, box, sah, tir, etc poate primi la sfarsitul campionatului suma de 1400 lei, locul 2 cred ca in jur de 1000 lei si locul trei 800 lei.
- toti acesti campioni lupta pentru onoarea si sansa de a reprezenta Romania la competitiile internationale si nu de putine ori o fac cu succes avand satisfactia de a auzi cantandu-se, pentru ei, imnul tarii.

d comportamentul propriu - nota 8
- prin asta intelegand nota oficialilor FRS in eforturile de a asigura buna functionare a activitatii

e comportamentul altor jucători - nota 7 aici 7 reprezentand o medie intre 4 si 10
- avem, la toate categoriile, jucatori cu o tinuta impecabila si un comportament ireprosabil, dar avem din pacate si unii "deja profesionisti" plini de mofturi si ifose, mereu gata sa critice si sa se planga de orice: dupa ei, mesele trag toate, postavul e mereu tocit, buzunarele prea mici, bilele ori au cateva grame mai mult ori au cu cateva grame mai putin, bila alba e tot timpul mai usoara, chiar si culoarea bilelor deranjeaza, papionul e inutil si-l purtam cu sila, mai dam cateodata cu tacul in podea sau chiar cu pumnul in masa, pana si numarul mesei ne poarta ghinion - una peste alta un sir nesfarsit de "motive" gratuite. Culmea e ca pe adevaratii sportivi toate astea nu-i prea incomodeaza in a realiza - pe aceleasi mese! - breakuri de 50, 75, 100!

f arbitrajul - nota 7
- si in acest caz as vrea sa fac precizarea ca munca realizata de Alexandru Crisan o notez cu 10. Pe toata perioada 2004 - 2010 si mai cu seama in acest an, Alexandru Crisan a contribuit la promovarea a 11 arbitri internationali EBSA
- din pacate retragerea unor arbitrii dupa CE iunie 2010 nu o pot considera decat un act de lasitate si o dovada ca, pentru cei in cauza, snookerul nu a fost decat o atractie de moment - deci nota 4 pentru cei care au renuntat, in definitiv, la munca lor.

As vrea sa le transmit pe aceasta cale ca FRS poate exista si fara prea multi arbitri dar arbitrii nu prea pot sa existe in afara federatiei. Sper totusi ca, dupa o reflectie mai ampla, ei o sa revina acolo unde le este locul: la masa de snooker.

g comunicarea jucatorilor cu conducerea Federației - nota 5
- nota reflecta in special dezinteresul si lipsa oricarei incercari de a contribui efectiv cu idei si solutii (nu vreau sa mai ating aspectul practic, adica modul concret de a rezolva anumite probleme!)
- pentru multi dintre acesti jucatori care deja se cred "profesionisti", singurul subiect de discutie cu noi, federalii a fost mereu acelasi - valoarea premiilor. In asta consta comunicarea pentru ca numai asta ii intereseaza (refrenul "noi pe ce bani jucam?")!

4 Ce ați dorit să realizați și ați realizat numai și numai datorită propriilor eforturi ?

Tot ceea ce s-a realizat in cadrul FRS a fost in procent de 90% datorita eforturilor proprii. Cu siguranta bugetul anual repartizat de MTS sau ANS a insemnat si inseamna un sprijin important pentru desfasurarea activitatii dar el nu este nici pe departe suficient.

Suntem constienti ca fiind un sport nou pentru Romania, aprecierea din partea forurilor superioare va fi din ce in ce mai substantiala in anii urmatori, dar responsabilitatea de a obtine rezultate notabile pe plan international este exclusiv a noastra. Nu putem ridica pretentii daca nu avem argumente iar argumentele sunt tocmai rezultatele notabile pe plan international.

5 Ce ați fi dorit să realizați și nu ați realizat din cauza altor factori, exteriori propriei persoane ?

"Omul doar cand nu vrea, nu poate"

Cred ca "profesionistii” nostri care viseaza cu ochii deschisi au inteles mesajul meu. Respectam seniorii si sportivii cu experienta, le acordam aceleasi sanse, dar vor trebui sa confirme cu rezultate. Generatia de copii si juniori formata la Centrul National de Snooker, in ultimii trei ani, a inceput sa le puna probleme serioase. S-au cam dus vremurile in care pe x, y sau z nu-i invingea nimeni.

Factori externi, va spun sincer ca nu avem si am dat si explicatia - avem cele mai bune conditii de pregatire si antrenament, avem sportivi talentati si unii cu mare experienta, am participat la multe competitii internationale si nu vad ce ne-ar opri din a continua cu foarte mare seriozitate si profesionalism pregatirea in vederea obtinerii de rezultate deosebite pe plan international.

Ceea ce ne tine pe loc sau uneori chiar ne face sa regresam este dupa cum am mai spus gena noastra balcanica combinata cu acea doza de fatalism precum :
- noi tot timpul avem ghinion
- "nu avem ce sa vedem si chiar nu avem nimic de invatat" de la o finala a colegilor nostrii sau mai grav de la o finala a unui turneu international (recentul meci intre Shachar Ruberg (Israel) si Georgi Velichkov (Bulgaria),
- nici de la CE din iunie Rin Grand Hotel Bucuresti, Int'l Rin Grand Romanian Open si chiar meciul demonstrativ cu Jimmy White MBE, "nu am avut ce vedea si invata"
- nu onoram cu prezenta lotul national deoarece, peste 2 - 3 ani, vom avea examen de capacitate sau de bacalaureat sau o nunta
- nu jucam in Liga 2011 ca nu se stie sigur daca vor fi premii
- si multe alte motive care tradeaza o lipsa totala de respect fata de sportul care, dupa cum spun ei, le aduce atatea satisfactii.


6 Ce sugestii ați avea pentru sezonul viitor ? (Oricât de aparent nerealiste !) Raspunsul la acesta ultima intrebare ar fi chiar un titlu si anume:


Invitatie la Snooker

Asta ar insemna uneori putin sacrificiu, mai apoi multa munca, perseverenta, dorinta de atinge obiectivul propus, tenacitatea de a face mereu acelasi lucru simplu dar de fiecare data perfect asemeni unui ceasornic care-si duce secundele spre infinit, fiindca asa iti construiesti drumul spre 147. Disciplina este absolut obligatorie, care insotita de modestie sa scoata in final rafinamentul si nobletea care duc la perfectiune.

Federatia Romana de Snooker prin Centrul National de Snooker propune un proiect de selectie, initiere, pregatire si perfectionare care sa ofere premizele obtinerii de mare performanta. In cei trei ani de la infiintare ne mandrim cu formarea unui nucleu de copii si juniori care au confirmat prin rezultate evolutia prognozata acum cativa ani in urma. Alina Savu, Mihai Vladu, Mario Amza, Bogdan Cozmaciuc (formati la Centrul National de Snooker) sunt Campionii Nationali la categoriile cadeti, juniori, ladies si chiar men.

As vrea sa mentionez aici si alti sportivi cu rezultate deosebite pe plan national care sunt convins ca-si vor continua pregatirea la cluburile din Bucuresti sau din restul tarii: Corina Maracine, Alexandra Grigorut, Andrei Rosu, Mihnea Biciusca, Andrei Orzan, Stefan Cotitosu, Alexandru Statache, Vlad Ene, Radu Brezaie, Tudor Popescu, Cristian Vintu, Gelu Zah, Andrei Costache, Marco Mucci, Ionut Grigore etc.

Nu trebuie sa-i uitam pe Daniel Bontea si Ivan Redak posesorii celor mai bune rezultate pe plan international (locul 9 la CE 2006 si CE 2010 sectiunea Masters).

Campionii Nationali la categoriile Men si Masters, Denis Cretu, Babken Melkonyan, Daniel Bontea si Marcel Bera, alaturi de Cornel Dirmina, Marius Ancuta, Horia Cimpeanu, Ovidiu Iane, Mihai Rosu, Silviu Agapie, Iulian Dinca, Ion Marin, Toma Marinescu, Paul Croitoru, George Albu, sunt numai cativa din cei care trebuie felicitati pentru activitatea in cadrul federatiei.

Aceleasi aprecieri doresc sa le transmit si conducatorilor de cluburi: Liviu Vintu - Baia Mare, Ivan Redak - Cluj, Victor Fodor- Cluj, Mihai Taraboanta - Brasov, Liviu Macarie - Pitesti, Cosmin Postole - Piatra Neamt, Florin Monoranu - Falticeni, Constantin Adascalitei - Iasi, Traian Ionescu - Constanta, Bogdan Paun - Timisoara, Cristian Chircu - Bucuresti, Valerian Atomulesei - Bucuresti, Denis Cretu - Bucuresti, Adrian Nedeloiu - Bucuresti.


In numele Federatiei Romane de Snooker va urez tuturor La Multi Ani!


Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Dragos Cozmaciuc Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Acest forum este închis, nu se pot scrie, crea, răspunde sau modifica subiecte   Acest subiect este închis, nu se pot crea sau răspunde la mesaje    Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro -> Sezonul 2009-2010 » Cupa României. Campionatul național 2010 : Liga națională și Liga a doua Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 15, 16, 17
Pagina 17 din 17

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum


Powered by phpBB © 2001- 2004 phpBB Group
Designed for Trushkin.net | Styles Database
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community