Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro
Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro Snooker Live Stream

Sunt Cristian si salut iubitorii snookerului din Romania!

 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro » Forum general
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Cristian.D
More than a fan


Data înscrierii: 20/Ian/2013
Mesaje: 26
Locație: Italia

MesajTrimis: Dum 20 Ian 2013, 19:47    Titlul subiectului: Sunt Cristian si salut iubitorii snookerului din Romania! Răspunde cu citat (quote)

Salut pe toata lumea!...
Incerc sa fiu cat mai scurt ca sa nu va plictisesc...
Sunt nascut in Romania (in Tulcea, desi am trait mereu in Bucuresti) dar acum locuiesc (probabil) definitiv in Italia cu familia (sotie si copil).
Pe vremea cand eram in liceu, mergem din cand in cand sa jucam biliard in IDM, unde la ora la care mergeam noi mesele de biliard erau ocupate... singura masa libera era cea de snooker (una singura, pe atunci, nu stiu acum) si jucam pe aceea, dar jucam tot biliard "american", cu 15 bile... partea buna: am devenit destul de precisi, si cand treceam pe masa "normala" cam bateam pe toata lumea...
Dupa aia, facultate, munca, etc... stiti cum e... nu mai aveam gasca de alta data, nu am mai jucat biliard. Pe vremea aia (vorbesc de inceputul anilor 90, imediat dupa revolutie) la TV nu exista nimic de genul asta.
Pe urma am plecat in Italia, iar aici locuiesc intr-un oras destul de mic (in Romania s-ar numi satuc, doar ca are aspectul si toate facilitatile unui oras mare) si intr-un bar am vazut o masa "ciudata" de biliard, pe care niste mosulici jucau un joc ciudat in care trebuiau sa darame niste popici situate in mijlocul mesei... am inteles ca era destul de greu (trebuia sa lovesti cu bila ta bila adversarului iar aceea sa darame popicele...)dar nu ma atragea.
Spun masa "ciudata" pentru ca este mai lunga tecat toate mesele de biliard obisnuite prin baruri (are 2,70 x 1,40 am masurat ulterior) iar buzunarele sunt foarte mici (70mm) si cu marginile drepte, nu rotunjite.
Prin decembrie 2010, odata ce am reusit sa-mi instalez un decoder de la Dolce, am vazut intamplator pe Eurosport o partida de snooker, in care juca Roonie cu nu mai stiu cine (cred da Trump), si am ramas fulgerat...
A doua zi am comandat imediat pe ebay un set de bile de la Aramith cele mai bune pe care le-am gasit si un tac, din pacate de biliard american (inca nu stiam diferenta...).
Imediat ce mi-au venit bilele m-am dus la bar si am intrebat daca pot juca si eu, cu bilele mele. Nici o problema deoarece masa este foarte rar ocupata. Am luat de pe net masurile punctelor, am facut proportiile, le-am desenat pe masa cu creion de croitorie (responsabilul mi-a dat voie) si m-am dus sa joc. Prima partida a durat 1h40', si nu am facut nici o serie rosie-colorata. Am aflat foarte repere cateva lucruri:
1. Faptul ca pare simplu cand joaca Roonie, e pentru ca el e Ronnie... nu pentru ca e usor.
2. Bilele de snooker sunt facute pentru mese de snooker (problema principala: bila alba lipita de manta acestei mese pe care joc si in ziua de azi nu se vede DELOC deasupra mantei, care e mai inalta decat cele de snooker). O lovitura prin care plasezi bila alba pe manta, este intotdeauna o buna lovitura de siguranta, indiferent unde e.
3. Tacul de biliard nu prea e bun la snooker (avea varf de 13,5mm...)
4. Buzunarele foarte mici ale acestei mese si faptul ca nu au unghiurile rotunjite, fac in asa fel incat introducerea bilei in gaura sa fie extrem de grea. Practic, bila de snooker de dimensiune standard, pe mijlocul buzunarului are cam 6-7mm de o parte si de alta. Partea buna: te antrenezi sa ai o precizie extrema.
In prezent, am corupt cativa italieni sa joace si ei, am descoperit si cativa prieteni romani prin zona care jucau biliard in RO si i-am corupt si pe ei si acum baristul e fericit ca nu a vandut masa (ca nu juca mai nimeni) iar noi ca avem unde sa ne distram.
Mi-am luat un tac de snooker economic (eu merg pe principiul ca intai trebuie sa ajung eu la nivelul tacului si dupa aia sa-l schimb) caruia i-am schimbat doar varful cu un ElkMaster de 9mm (am dat pe 10 varfuri Elk Master 9euro, inclus expedierea din Anglia, pe Ebay). I-am construit un prelungitor, mi-am construit singur inclusiv triunghiul pe masura bilelor din lemn si pozitionatorul pentru bila alba cand e de curatat.
Incet incet am inceput sa progresam chiar daca break-uri mari raman foarte dificile datorita buzunarelor mici si drepte, cum spuneam. Cel mai mare al meu pe aceasta masa este de 21, dar pe o masa de biliard normal doar ca mare (9ft), jucand cu bilele de snooker, am facut mai multe break-uri intre 40 si 60.
Inca nu am jucat pe o masa full-size, di simplul motiv ca in Italia acest sport este aproape total necunoscut. Sunt inscris pe un forum de snooker din Italia, pe care activeaza foarte putina lume, si unde sut datele tuturor meselor 12ft de snooker din Italia. Stici cate sunt? 12. Cea mai apropiata de mie se afla la Bologna, si ramane la 200km (+alti 200 intors...).
Am in program ca pe 1 februarie, impreuna cu 3 amici sa mergem pe acea masa pe care am rezervat-o pe o zi intreaga (de la 9 la 21, 100euro) si sa ne facem si noi o data damblaua...
Sunt pe cale sa ne cumparam casa, in care am proiectat la demisol camera speciala pentru snooker, dar unde din pacate nu incape o masa 12ft; maximul care incape e 8ft, dar asta e... am gasit mese de snooker de 8ft si voi cumpara una din alea.
Forumul din Romania l-am descoperit datorita Federatiei la care a facut referinta D-l Ancuta in timp ce comenta o partida la TV. Printre altele se afla foarte aproape de unde locuiam eu in Bucuresti...
Cand am sa mai vin prin Bucuresti poate am sa reusesc sa cunosc pe unii dintre cei de aici de pe forum si sa facem o partida...

Vroiam sa fiu scurt si uite ce a iesit...

Va dau un link ca sa vedeti masa pe care jucam. In acea partida, la sfarsit eram condus si aveam nevoie de 9 puncte de obtinut din snookere, si le-am obtinut in urma snookerului realizat la ultima lovitura din video... Smile

http://www.youtube.com/watch?v=xXiQ-9LHDdo&feature=share&list=UUZMHAqwSiUjItdD0KgF9XJA



_________________
Viata este ceea ce se intimpla in timp ce tu iti planifici viata...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Cristian.D Trimite mesaj privat
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20094
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Dum 20 Ian 2013, 20:09    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bine ai venit, Cristian ! Smile

Am citit (cam în fugă) textul de mai sus (o lectură mai atentă, după Masters Wink ). Sper să te orientezi ușor pe forum, să te simți bine printre noi și să-ți realizezi proiectele, inclusiv cele imobiliar-snookeristice. Smile



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Cristian.D
More than a fan


Data înscrierii: 20/Ian/2013
Mesaje: 26
Locație: Italia

MesajTrimis: Dum 20 Ian 2013, 20:15    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Si eu m-as uita la finala in momentul asta daca nu as fi la munca... neavand incotro, rasfoies forumul!...

Multumesc de urare, cu siguranta am sa ma simt bine! I-am luat deja "pulsul" inainte de a ma inscrie!



_________________
Viata este ceea ce se intimpla in timp ce tu iti planifici viata...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Cristian.D Trimite mesaj privat
Kathrin41



Data înscrierii: 19/Aug/2013
Mesaje: 1

MesajTrimis: Lun 19 Aug 2013, 13:47    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Intr-adevar, la cum a ramas pozitionat pentru ultima bila neagra, am putea spune ca nu i-a lipsit mult sa se inscrie si el pe lista "norocosilor" de mai sus. De admirat iesirea de la ultima bila rosie pentru neagra, plus alte cateva lovituri prin care a tinut in viata break-ul. Bv Neil.



_________________
chess openings
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Kathrin41 Trimite mesaj privat
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro » Forum general Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum


Powered by phpBB © 2001- 2004 phpBB Group
Designed for Trushkin.net | Styles Database
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community