Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro
Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro Snooker Live Stream

Jack Lisowski

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro » Jucătorul preferat
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
snookerfan97
Addicted to snooker

Data înscrierii: 27/Ian/2010
Locaţie: Brasov

MesajTrimis: Mar 11 Mai 2010, 11:56    Titlul subiectului: Jack Lisowski Răspunde cu citat (quote)

Jack este un fost detinator ar bursei Paul Hunter. Anul acesta a castigat ultimul turneu PIOS si este un tanar promitator.Jack s-a calificat pentru Main Tour in sezonul ce urmeaza si vom vedea daca va reusi niste performante bune.

Clara White
Administrator

Data înscrierii: 21/Noi/2004
Locaţie: Snookerland

MesajTrimis: Mar 11 Mai 2010, 22:26    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Esenţial este ca Jack să fie sănătos, fiindcă, în privinţa asta, amintirea lunii decembrie 2007 este încă dureroasă şi pentru mine. Ce şoc !... Jack era la Prestatyn, la unul dintre turneele PIOS, când s-a plâns că-l doare gâtul şi toată lumea i-a spus că, probabil, l-a tras un curent. Apoi, la nici două zile după aceea, a leşinat, lângă masă, în timpul unui meci. A fost chemată ambulanţa şi li s-a telefonat părinţilor. După vreo două săptămâni, am auzit că băiatul e tot în spital şi că există suspiciuni urâte. Îndată după Crăciun, s-a aflat şi diagnosticul : limfom Hodgkin – o formă de cancer. S-a început imediat chimioterapia. Până la sfârşitul lunii februarie, suportase trei cicluri chimioterapice şi tratamentul a continuat timp de alte şase luni. Pe la sfârşitul lunii august, Tracey şi Nick Lisowski ne-au anunţat că Jack a intrat în remisiune.

În toată această perioadă, Jack a fost neaşteptat de puternic şi de optimist. Dificultăţi au existat – inclusiv unele de natură birocratică şi financiară – dar, din fericire, s-au rezolvat.

Mă bucur că Jack are şi aici oameni care-l simpatizează. Iată o fotografie din iunie 2008, alături de mămică-sa, Tracey : Jack îşi pierduse părul, dar nu şi zâmbetul. Very Happy

GOOD LUCK ON THE TOUR, YOUNG MAN !

Ultima modificare efectuată de către Clara White la Mar 11 Mai 2010, 23:03, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger  
Jezper
Fan

Data înscrierii: 02/Mai/2010
Locaţie: Bucuresti

MesajTrimis: Mar 11 Mai 2010, 22:46    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Parca e blestemat numele de Paul Hutner, nu stiu....god forbid...

Clara White
Administrator

MesajTrimis: Mie 12 Mai 2010, 1:44    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Fragment dintr-un interviu cu Jack, realizat în august 2009, de către Przemek Kruk, comentator sportiv polonez (care, câteodată, mai e şi jucător de snooker ! Wink Laughing ).

Nu chiar întâmplătoare întâlnirea : luându-ne după nume, familia lui Jack pare a avea rădăcini poloneze. Niciunul din familie n-a cercetat însă prea departe în trecut şi cam tot ce ştiu ei este că tatăl lui Nick (bunicul lui Jack) a fost ucrainean. Mai mult ca sigur însă, în genealogia lor au existat strămoşi polonezi. (Familia Lisowski făcea parte din vechea aristocraţie numită „de spadă" din zona polono-lituaniană.)

Interviul a fost ocazionat de o victorie a lui Jack într-unul dintre turneele PIOS, informaţii care, acum, nu mai prezintă atât de mare interes, aşa că decupez esenţialul.

Przemek Kruk : Ai învins boala, adică ai câştigat bătălia pentru viaţă. Ce impact a avut acest lucru asupra sookerului ?
Jack Lisowski : Faptul că am trecut prin această experienţă mi-a schimbat perspectiva asupra snookerului şi asupra tuturor grijilor din viaţa de zi cu zi. Cred că m-am maturizat mult, nu numai ca persoană, dar şi ca jucător de snooker. Dacă se întâmplă să nu-mi meargă jocul sau să mă simt deprimat dintr-un alt motiv, e suficient să-mi amintesc ce am trăit şi imediat îmi regăsesc optimismul şi buna dispoziţie.

PK : Schimbarea de perspectivă te ajută, dar n-ar putea avea ea şi o influenţă negativă asupra performanţelor ? Mă întreb dacă n-ar fi posibil să gândeşti : „Nici nu-mi mai pasă de rezultate ! Snookerul nu reprezintă totul în viaţă !” ?
JL : Nu cred că o să ajung vreodată să mă satur de snooker ! Când eram bolnav, tot ce-mi doream era să mă vindec şi să-mi reiau antrenamentul. Îmi place competiţia. E în firea mea şi simt nevoia adrenalinei. Îmi place starea de incitare pe care ţi-o dă participarea la turnee. Eşti mereu pus la încercare : mai întâi, trebuie să munceşti foarte mult ca să te pregăteşti cât mai bine, iar pe urmă ai de făcut faţă presiunii meciurilor. Nu e uşor, dar ştiu că asta este ceea ce vreau să fac, asta este cariera pe care mi-am ales-o.

PK : Ţi-ai revenit admirabil după tratament. Abia terminaseşi cu chimioterapia şi te-ai şi calificat în semifinalele Campionatului european Under-19. Cum ai reuşit o asemenea performanţă uluitoare ?
JL : Imediat ce am terminat chimioterapia şi radioterapia, m-am reapucat de antrenamente. Mă simţeam ca renăscut şi munceam până cădeam de oboseală. M-am calificat într-o finală PIOS şi asta mi-a dat o mare încredere. Dar numai pentru că mă pregătisem serios. Dacă m-aş fi prezentat în turneu fără această pregătire, jucând din amintire şi contând pe palmares, probabil că n-aş fi câştigat niciun meci.

PK : Care crezi că este punctul tău forte ca jucător – tehnica ? Rezistenţa mentală ? Alt aspect pe care nu l-am menţionat ? Şi care ar fi punctul tău slab ?
JL : Cred că joc foarte ofensiv şi asta reprezintă atât punctul meu forte cât şi punctul meu slab ! Câtă vreme bilele intr-n buzunare, n-am nicio problemă, dar acum caut să-mi dezvolt jocul ca să rezolv şi situaţiile în care bilele nu mai sunt la fel de ascultătoare. În acest sens, timpul petrecut la Academia din Sheffield [ca beneficiar al bursei WSA Paul Hunter] m-a ajutat enorm. Faptul că, acolo, am avut ocazia de a juca mereu numai cu adversari de clasă m-a făcut să învăţ foarte repede, extrem de multe lucruri – inclusiv despre propriul meu joc. Sunt destul de mulţumit de aspectele tehnice – dar o să progresez şi la acest capitol ! Pregătirea mentală merge şi ea foarte bine. La Academie, lucrăm şi cu un psiholog.

PK : Există jucători care au anumite lovturi predilecte : unora le place un efect, altora, altul. Ai şi tu asemenea preferinţe ?
JL : Cel mai mult îmi place lovitura de distanţă la bila albastră de pe punct ! Sunt destul de bun la lovitura asta şi am câştigat bani frumoşi la competiţiile pe bila albastră. E drept că o şi exersez mult, fiindcă aşa mă verific dacă lovesc drept.

PK : Am înţeles că eşti un tip mai serios şi mai conservator – ziarul tău preferat e The Times şi revista preferată e The Economist. Ei, ia zi, când se termină criza asta economică ?...
JL : Da, în timpul liber, citesc mult şi, aşa e, una dintre revistele mele preferate e The Economist. Cred că e important să ştim ce se întâmplă prin lume, mai ales în perioada asta de recesiune. Recesiunea afectează viaţa fiecăruia dintre noi, de la sportivii de top până la muncitorii necalificaţi. Mai toţi avem acum mai puţini bani decât aveam în urmă cu doi ani. Presupun că deja am depăşit faza cea mai grea şi că, treptat, lucrurile vor merge spre bine, dar sunt convins că va mai fi nevoie de câţiva ani pentru ca băncile şi consumatorul obişnuit să-şi recapete încrederea şi să reînceapă să cheltuiască astfe încât banii să-şi reia fluxul normal. Oricum, bine că nu-i meseria mea să fac previziuni autorizate în acest domeniu !

Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger  
danacateia
Addicted to snooker

Data înscrierii: 14/Sep/2009
Locaţie: Brasov

MesajTrimis: Joi 13 Mai 2010, 13:43    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E un pustan dragut ,ii doresc multa sanatate si cat mai multe succese pe plan snookeristic!

JuddTfan
A super fan

Data înscrierii: 04/Mai/2013

MesajTrimis: Joi 17 Oct 2013, 14:55    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am auzit ca Jack nu mai colaborează cu Django Fung. Stii cineva daca este adevărat ?

Clara White
Administrator

MesajTrimis: Joi 17 Oct 2013, 18:59    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

E adevărat.

JuddTfan
A super fan

Data înscrierii: 04/Mai/2013

MesajTrimis: Joi 17 Oct 2013, 21:30    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Clara White a scris:
E adevărat.

Multumesc pentru răspuns Smile

Clara White
Administrator

MesajTrimis: Lun 2 Mar 2015, 23:20    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am plăcerea să vi-i prezint pe dl Jack & dna Jamie Lisowski :

Foarte plăcut să mai vezi și câte o nuntă de primăvară prin Snookerland. Felicitări ambilor ! Very Happy

Clara White
Administrator

MesajTrimis: Dum 9 Mar 2025, 17:43    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Afişează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro » Jucătorul preferat Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteţi crea un subiect nou în acest forum
Nu puteţi răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteţi modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteţi şterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteţi vota în chestionarele din acest forum