Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro
Autentificare Înregistrare FAQ Membri Căutare Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro Snooker Live Stream

STAY IN TOUCH ! WHAT'S NEW IN SNOOKERLAND ?
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 238, 239, 240, 241, 242  Următoare
 
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro » The News
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20094
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Lun 31 Oct 2022, 15:59    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am mai menționat, aici, Congresul al XX-lea al Partidului Comunist Chinez, de la jumătatea lunii octombrie. Știm prea bine ce înseamnă asta noi, cei care am trăit (sau cei care s-au documentat serios despre) perioada similară din România ceaușistă. Nu mă omoară grija Chinei. Am avut norocul de a fi văzut câte ceva de pe-acolo cât încă se mai putea respira aparent liber. Deși treaba asta cu respiratul era și atunci cam nesănătoasă : diminețile din Shanghai, de pildă, erau învăluite într-o incredibilă negură aurie – minunăție cauzată de faptul că razele de soare abia strecurate prin nori și prin ceața de peste fluviu erau reflectate de miliardele de miliarde de particule de metal și tot felul de alte impurități din atmosferă. Feerie cancerigenă – metafora perfectă pentru conflictul tragic și ucigaș dintre propaganda și realitatea Chinei, conflict real în oricare stat comunist.

Dar, cum ziceam, nu mor de grija Chinei : ceea ce mă preocupa în legătură cu congresul PCC erau și sunt în continuare consecințele asupra Snookerlandului. Am avut motive de îngrijorare încă din 1 septembrie, când Campionatul mondial de atletism (Indoor) programat la Nanjing a fost amânat pentru 2025. Acest turneu trebuia să aibă loc în 2020. Se vor face rocade și reprogramări (Glasgow 2024 etc), dar decizia mi s-a părut simptomatică pentru ce avem de așteptat în snooker.

Cauza amânărilor este, bineînțeles, pandemia. În timp ce în unele țări civilizate încep să fie luați la întrebări cei care au „manageriat” criza și sunt investigate legăturile financiare dintre guvernanți și/sau diferite organizații internaționale pe de o parte și, de cealaltă parte, multinaționalele producătoare de medicamente, în China continuă iadul lockdown-urilor, testărilor obligatorii (cu „echipe” care vin din ușă în ușă, ZILNIC), iar faimosul boom economic de altădată se duce, treptat, de râpă. Se pot găsi date referitoare la acuta criză a sectorului imobiliar (motor economic cheie & un sfert din PIB-ul țării) și la foarte previzibila criză financiară. FMI a avertizat China că această criză ar putea cuprinde și sectorul bancar. O analiză a Fondului arată că 45% dintre dezvoltatori ar putea fi incapabili să-și acopere obligațiile, iar 20% dintre aceștia ar putea deveni insolvenți, iar conform previziunilor altor analiști, relativ curând, 15% din băncile mici din China s-ar putea prăbuși.

Cu alte cuvinte, dacă lucrurile merg prost, ce face un adevărat conducător comunist ? Păi, întâi și-ntâi se înconjoară de oameni devotați. Nu competenți, ci devotați. Asta s-a întâmplat la Congresul PCC. Acum, China s-a închis și a început să semene tot mai bine cu ceea ce a fost România după vizita lui Ceaușescu în Coreea de Nord. Xi Jinping a câștigat un al treilea mandat ca președinte (fapt fără precedent) și, în discursul de deschidere a spus că „marxismul este ideologia conducătoare fundamentală care stă la baza partidului și statului.” În afară de cazul în care Xi contrazice istoria & logica, restul e cam déjà vu la București și foarte aproape de a fi văzut, Doamne-ajută, și la Moscova.

Deși nu mor de grija Chinei, mă tem că nu se vor relua prea curând bănoasele turneele de snooker organizate acolo. Poate, unele evenimente de tip „vitrină propagandistică” precum Mastersul de la Hong Kong, în legătură cu care s-a făcut atâta caz – absolut aiurea ! – ca și cum un meci de snooker poate fi urmărit cu ocheanul / binoclul, de la 50 de metri de masă. Merge, dai bani pe bilet, dar numai până-ți cade fisa că decât să te zgâiești, alături de alți fraieri, la ecranele din sală, mult mai bine vezi totul de acasă, la televizor, fără deranj & fără cheltuială.

Campionatul Pan-American 2022. Aceeași gazdă de anul trecut : The Corner Bank, din Toronto (Canada). Au fost două turnee – unul de seniori și celălalt, turneul principal, purtător de „bilet” pentru circuitul profesionist, pe timp de două sezoane. Nu erau motive de optimism. De unde nu-i, nu se poate cere. Prima rundă cu eliminare directă din turneul final a fost cea a optimilor.

Optimi
Alex Zhang (Canada) 2–4 Amar Sadeg (Canada)
Frank Ammirante (Canada) 1–4 Derrick Claus (Canada)
John Brooks (Canada) 4–0 Jouzif Aldalo (SUA)
Ajeya Prabhakar (SUA) 4–3 Jason Williams (Canada)
Noel Rodrigues Morreira (Brazilia) 4–1 Rajneesh Bansal (SUA)
Itaro Santos (Brazilia) 4–2 Renat Denkha (SUA)
Phil Snache (Canada) 0–4 Ahmed Aly Elsayed (SUA)
James Power (Canada) 2–4 Vito Puopolo (Canada)
.

Sferturi
Amar Sadeg 4–1 Derrick Claus
John Brooks 4–3 Ajeya Prabhakar
Noel Rodrigues Morreira 4–1 Itaro Santos
Ahmed Aly Elsayed 4–3 Vito Puopolo
.

Semifinale
Amar Sadeg 4–2 John Brooks
Noel Rodrigues Morreira 3–4 Ahmed Aly Elsayed
.

FINALA
AMAR SADEG 1–5 AHMED ALY ELSAYED
9-96(51, 39), 7-71(71), 58-70(44), 61-71(58), 60-49, 30-81(41, 39)



Ahmed Aly Elsayed (42 de ani) este nelipsit din finalele Campionatului SUA. Are șase titluri de campion și de trei ori a fost finalist. Anul trecut, a câștigat titlul de campion pan-american la seniori. S-ar zice că de atunci încoace a mai întinerit.

În tot turneul a fost un singur break 100(+) – realizat de brazilianul Noel Rodrigues Morreira. În rest, modest.



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20094
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Vin 18 Noi 2022, 15:06    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)



Thanawat Tirapongpaiboon s-a recunoscut vinovat de trucarea unor meciuri, în perioada 2013-2015 și a fost suspendat pentru 9 ani. Adică 6 ani. Adică 2 ani și 9 luni (Comunicat WPBSA).



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20094
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Sâm 19 Noi 2022, 19:13    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am zăbovit, în dimineața asta, câteva minute, pe Prima TV. Era reluarea unei emisiuni numite „Notele lui Banciu,” un fel de „Cronică a cârcotașilor,” ghicesc. Mi-e simpatic dl Radu Banciu – între altele și pentru că vorbește foarte bine franțuzește (lucru care nu mai este la modă poate și pentru că nu se află la îndemâna oricui), dar (fapt încă și mai rar, încă și mai demn de apreciere) vorbește foarte bine românește. Nu știu nimic în legătură cu actuala emisiune. Se vede, bineînțeles, că inima ei este chiar dl Banciu – numit Dom'Profesor – dar mai apar o domnișoară și un domn care presupun că ar fi elevii – partenerii lui de discuție, care-i pun întrebări despre diverse lucruri criticabile din actualitatea sportivă.



Azi, a fost pomenit și arătat în emisiune și Ronnie O'Sullivan : l-am văzut tăindu-și tacticos unghiile, cu unghiera, în timpul meciului de luni contra lui Matthew Stevens. Mă bucur că am picat pe acest moment al emisiunii tocmai azi, când îmi beam, binedispusă, cafeluța și nu ieri, când, nervoasă, făceam curat în frigider. Nu că mi-aș pierde concentrarea și/sau cumpătul pentru vreo nouă (?) mitocănie o'sullivaniană. Ce face dl O'Sullivan a încetat de mulți ani să mă intereseze în altă cheie decât cea a amuzamentului. Ceea ce m-ar fi putut enerva ar fi fost, eventual, pretinsa „sentință” a asistentului d-lui Banciu, care asistent a „decretat” că „spartul nucilor cu capul e un sport mai interesant decât snookerul.” Nu pun la îndoială vasta sa experiență – și, ca atare, profunda sa competență – în ambele domenii. Mie însă mi se pare că remarca respectivă se potrivește cu adevărul, vorba românului, ca nuca-n perete.



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20094
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Vin 2 Dec 2022, 23:23    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)



Am râs eu ce-am râs de bâlba șefiei când cu cronometrarea sutarului cel grăbit al lui Ronnie, dar o bâlbă încă și mai mare s-a produs acum câteva ceasuri : ieri, pe data de 1 decembrie, WPBSA-ul a anunțat că aducerea la zi a clasamentului pentru stabilirea tabloului Campionatului Players se va face nu după Openul galez, ci după Mastersul german. În acest caz, răzgândirea a avut loc azi, 2 decembrie, când s-a hotărât ceva cu totul & cu totul & cu totul novator și anume că respectiva actualizare a listei se va face după Openul galez, nu după Mastersul german. Fiindcă, nu-i așa, o asemenea schimbare trebuie planificată de la începutul sezonului. Nici nu știi de ce să te amuzi mai tare : de pretenția dumnealor că există într-adevăr o planificare înțeleaptă a treburilor din Snookerland sau de iluzia dumnealor că noi am putea crede că există în Snookerland o șefie care știe ce face.



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20094
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Sâm 10 Dec 2022, 3:11    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Alte suspendări !

Cinci jucători au fost suspendați pentru „manipularea unor rezultate de meci în scopul obținerii unor câștiguri din pariuri” (comunicatul WPBSA). Suspendarea îi vizează pe Lu Ning, Li Hang, Zhao Jianbo, Bai Langning & Chang Bingyu și se aplică imediat. Bineînțeles, urmează anchetele de rigoare, dar se pare că deja există probe clare, confirmate și de unele declarații făcute de Liang Wenbo.

Cei mai bine clasați dintre suspendați au câștigat, în ultima vreme :

Lu Ning 98 000 lire sterline
Li Hang 65 000 lire sterline
Chang Bingyu 30 000 lire sterline

Lu Ning și Chang Bingyu oferă w/o adversarilor lor din Openul englez.



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20094
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Sâm 10 Dec 2022, 19:06    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)



Azi, Chang Bingyu a declarat, pe Weibo, că Liang Wenbo l-a obligat, prin amenințări, să piardă cu 1-4 meciul contra lui Jamie Jones, în șaisprezecimile Openului britanic din acest sezon, că același compatriot & „frate mai mare” i-a cerut să mintă până în pânzele albe dacă va fi anchetat în legătură cu rezultatul și că, în ciuda presiunilor, el, Chang Bingyu, a spus la WPBSA tot adevărul și numai adevărul.



Mda, dar când ? Trebuia să fi spus „tot adevărul și numai adevărul” chiar atunci, când, după cum zice el, a fost pus sub presiune, nu când a ieșit la iveală întreaga tărășenie. Cât despre adevăr, măsura chinezească din Snookerland poate să nu coincidă întotdeauna cu realitatea faptelor.

___________________

Între timp, ce să vezi, postările lui Chang au fost șterse. Cu cei cinci și în jurul lor se discută intens & agitat. Se pregătesc măsuri juridice atât în Regat cât și în China. Din păcate, într-un fel sau altul, zgomotul & furia declanșate de Liang se pot răsfrânge și asupra lui Ding, pentru că toți cei vizați se află la Sheffield și fac parte din academia lui. Mi-e greu să cred că Ding însuși ar fi atât de lipsit de inteligență și integritate încât să intre în asemenea situații. Dar, înainte, nici asupra lui Liang nu m-aș fi grăbit cu suspiciunile, mai ales că niciodată în viața lui n-a dus lipsă de fonduri : tatăl lui este unul dintre marii oligarhi ai Chinei (un posibil „argument” și pentru prieteniile la cataramă ale beizadelei cu unele mari staruri ale Snookerlandului care umblă mereu după bani). Niciodată nu l-aș fi bănuit pe Liang însă așa sunt unii : plini de surprize...



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20094
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Dum 11 Dec 2022, 15:46    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)



Lu Ning, Li Hang, Zhao Jianbo, Bai Langning & Chang Bingyu au fost suspendați și de către CBSA (Chinese Billiards and Snooker Association), astfel încât nu pot participa nici la competițiile organizate pe plan intern, în China. Suspendarea lui Liang Wenbo fusese declarată cu luni în urmă. (Se vorbește că jucătorul deja a fugit la Hong Kong. Ar fi trist să adauge și lașitatea la celelalte „calități” pe care și le-a pus în evidență, în vremea din urmă. Dar poate că fuga e doar un zvon...)

Suspiciunile se adună și nici diversele „etaje” ale șefiei celei mari nu se mai află la adăpost de ele, când devine vizibilă o anumită inerție care duce la slăbirea vigilenței și la diminuarea capacității de a reacționa cu promptitudine.



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20094
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Dum 11 Dec 2022, 19:54    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Turnee în China ?

La o săptămână după protestele altădată de neimaginat împotriva absurdei politici „zero-covid” a conducerii Chinei comuniste, Partidul & Guvernul de la Beijing au dat înapoi de la măsurile draconice impuse oamenilor. Nu-i mai scot cu forța de prin case ca să-i interneze în lagăre (așa-zise „centre de carantină”) chiar dacă n-au fost decât „contacți” (ce oribil cuvânt !), nu se mai sigilează cu aparatul de sudură intrările blocurilor și nu se mai cer teste pentru a avea acces mai oriunde. Partidului & Guvernului de la Beijing au început să le țâțâie fundurile de frică. Așa cum ziceam, undeva, mai sus, tiparele tind să se repete peste decenii & de-a latul continentelor. Că de aceea și sunt tipare. Le țâțâie fundurile de frică pentru că protestatarii n-au umplut străzile strigând numai împotriva măsurilor tiranice (vinovate, între altele, de tragedia morților din incendiul de la Urumqi). Protestatarii au strigat și împotriva aparent intangibilei conduceri de partid & de stat. Exact ca și la noi, când s-a trecut, scurt, de la lehamitea de frig & foame, la exprimarea deschisă a nevoii de libertate. Chinezii mai au de așteptat până la completarea comparației, dar nu se știe niciodată cât. Nu le urez răbdare.

Amuzantă (?) dubla măsură cu care se prezintă (în mass-media) situațiile similare : în Vest, protestatarii împotriva dictaturii covid nu prea apăreau la știri, iar când apăreau, erau făcuți cu ou & cu oțet (la noi, cu oarecare dreptate fiindcă protestul fusese confiscat de țațele masculine & feminine de la AUR); în schimb, protestatarii din China sunt priviți, pe drept cuvânt, ca niște eroi. Eroi au fost TOȚI cei care s-au ridicat împotriva arafaților care căpătaseră gustul puterii absolute.

Problema care ne interesează aici este însă ce înseamnă noua stare de lucruri pentru snooker. Știm, deocamdată, că unele turnee de tenis care ar fi trebuit să aibă loc în China, la primăvară, sunt în continuare amânate, în schimb unele programate pentru toamna 2023 se pare că vor avea loc. Cred că ar fi motive de optimism. Un optimism prudent.

_________________

Că tot vorbeam despre China : interviu proaspăt cu Ding.



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
mircea22
Addicted to snooker


Data înscrierii: 17/Feb/2009
Mesaje: 1198
Locație: Oltenia

MesajTrimis: Lun 12 Dec 2022, 0:27    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Clara White a scris:

Așa cum ziceam, undeva, mai sus, tiparele tind să se repete peste decenii & de-a latul continentelor. Că de aceea și sunt tipare.

Tiparele (în general) tind să se repete și peste veacuri sau chiar milenii. Sfârșitul „puterii absolute” este de multe ori rapid și violent.

On-topic: Oare declarațiile din interviul lui Ding au fost revizuite înainte de către oamenii Partidului?! Că simt o inacceptabilă urmă de nemulțumire în vorbele sale. Smile



_________________
"That's inches away from being millimetre perfect." (Ted Lowe)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui mircea22 Trimite mesaj privat
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20094
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Lun 12 Dec 2022, 1:15    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Garantat că n-au fost „vizate” de nimeni. Întâmplător, știu când s-a dus Phil Haigh să-l întâlnească pe Ding și tot atunci au și stat de vorbă, timp de vreo două ore, după care gazetarul a scris materialul și l-a pus pe site. Nici măcar Ding nu și-a revăzut răspunsurile.

E bine de știut totuși că asemenea „vize” pot deveni obligatorii pentru bieții cetățeni chinezi. În disprețul și sfidarea dreptului internațional, deja activează în afara granițelor Chinei unități de ceea ce am numi „poliție politică.” Misiunea este, mai mult ca sigur, supravegherea chinezilor, dar și strângerea de informații. Sigur că n-au jurisdicție, dar China rămâne o piață de desfacere fără egal. Teroare & spionaj pe față. Unele state vor reacționa dur, altele, șantajabile economic/ politic/ militar, nu. Este una dintre deciziile declarate deschis la ultimul congres PCC. (Înadins n-am scris „cel mai recent congres.” Laughing )



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20094
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Lun 12 Dec 2022, 14:01    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)



Azi, Yan Bingtao a fost și el suspendat (Comunicat WPBSA). Scandalul meciurilor „aranjate” ia proporții îngrijorătoare. Yan a fost la Brentwood, de dimineață. Tot azi dimineață, au devenit disponibile noile rezultate ale investigației, iar el a fost imediat interogat de către Nigel Mawer, vicepreședinte WPBSA și șef al Comisiei disciplinare. Ca urmare, Jason Ferguson a anunțat suspendarea.

Totalul jucătorilor suspendați a ajuns la șapte.



_______________________

Azi, 13 decembrie, s-a anunțat că federația chineză (CBSA, i.e. Chinese Billiards and Snooker Association) l-a suspendat, la rândul său, e Yan Bingtao.



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20094
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Vin 23 Dec 2022, 21:54    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)



Plus Chen Zifan, s-a comunicat, azi, de la WPBSA.



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20094
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Mar 3 Ian 2023, 19:41    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

.

Plus Zhao Xintong & Zhang Jiankang, s-a comunicat, azi.

Zece.

Vorba lui Rolf Kalb, cu cât sapi mai adânc, cu cât cauți mai atent, cu atât constați că mlaștina e mai întinsă : „Având în vedere amploarea acestei afaceri, nu se mai poate vorbi de cazuri individuale. Aparent, s-au format structuri care fac posibilă frauda sistematică.”



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20094
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Mie 18 Ian 2023, 14:22    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Scandalul „blaturilor chinezești”

WPBSA a anunțat, azi, că toți cei zece jucători chinezi suspendați preventiv au fost puși sub acuzare. Gradul de vinovăție al fiecăruia și măsurile punitive corespunzătoare vor fi stabilite prin procedurile juridice care urmează să se desfășoare sub autoritatea unei instanțe disciplinare independente.

Cei zece sunt :

Liang Wenbo
Zhao Jianbo
Yan Bingtao
Bai Langning
Lu Ning
Li Hang
Chen Zifan
Chang Bingyu
Zhao Xintong
Zhang Jiangkang

Termenii în care a fost formulat comunicatul WPBSA nu sunt cei mai limpezi, dar reiese că (1) Liang Wenbo, Li Hang & Lu Ning au fost capii organizatorici ai răutăților plus că au mai și încercat să obstrucționeze ancheta; (2) Yan Bingtao, Zhao Xintong & Chen Zifan au viciat rezultatele mai multor meciuri; (3) ceilalți fie au făcut câte un singur blat, fie au „omis” să raporteze diverse atare incidente și/sau au pariat (cel puțin cinci dintre ei).



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Clara White
Administrator


Data înscrierii: 21/Noi/2004
Mesaje: 20094
Locație: Snookerland

MesajTrimis: Mar 24 Ian 2023, 1:00    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mastersul Turciei a fost anulat (WST). Motivul îl constituie incapacitatea organizatorilor locali de a asigura sponsorizările necesare. Contractul fusese pentru patru ediții ale turneului. Mai mare rușinea. Măcar să pun o poză în ton, de la Mastersul Turciei 2022 : prostul gust al ținutei pimp, în perfect acord cu prostul gust al posturii, în perfect acord cu prostul gust al ambientului (inclusiv reproducerea după una dintre lucrările interbelice lesbi-deca ale Jeannei Mammen).




___________________

Am luat legătura cu o cunoștință din șefia turcă, fost jucător. Am aflat că organizatorii s-au luptat cât au fost ei în stare ba, la un moment dat, au vrut să abandoneze „garnitura” de sponsorizări asociate cu „Nirvana” și să mute turneul de la Antalya la Istanbul, pentru a beneficia de alte sponsorizări. Însă mai e vorba și de contractele deja semnate. Pe lângă asta, nici nu se mai puteau aduna toate cioburile la timp. Am înțeles că există certitudinea (lor) că, în sezonul viitor, turneul va avea loc fără probleme. Deocamdată, nu se știe exact unde. Am sugerat Milton Keynes, dar omului nu-i ardea de glumă.



_________________
Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Sus
Vezi profilul utilizatorului Caută toate mesajele lui Clara White Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului www.snookerforum.ro » The News Ora este GMT + 2 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2, 3 ... 238, 239, 240, 241, 242  Următoare
Pagina 239 din 242

 
Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum


Powered by phpBB © 2001- 2004 phpBB Group
Designed for Trushkin.net | Styles Database
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community