Clara White Administrator

Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 21690 Locație: Snookerland
|
Trimis: Mie 12 Noi 2025, 16:46 Titlul subiectului: Discutii |
|
|
Până acum, succes modest. În acest caz, nu se pune problema succesului financiar al organizatorilor – cred că nici nu s-au gândit la așa ceva. Nu se pune nici problema succesului de public – sălile sunt aproape tot timpul goale. Succesul de audiență TV este sub așteptările emitenților și, dacă nu ne referim strict la câștigurile personale ale jucătorilor, despre ce succes poate fi vorba ? Greu de spus. O să spun, în schimb, despre ce succes NU poate fi vorba : cred că nu poate fi vorba despre vreun succes al snookerului ca sport serios.
Mă rog, n-o să ne stricăm noi dispoziția pentru un turneuaș invitațional-demonstrativ. Suprafinanțat, dar tot turneuaș.
Fapt oarecum amuzant : după succesul modest de până acum, dacă în primul an, a fost programat spre sfârșitul festivalului anual, scontându-se pe un efect de tip „desert” la „banchetul” care este Anotimpul Riyadhului, treptat, turneul a fost „retrogradat” la statutul de „aperitiv.”
Dar, după cât se pare, pentru jucători, ceea ce contează este banul, iar banii de la saudiți curg gârlă. De pildă, premiul pentru breakul de 167, este de un milion de dolari, cu precizarea că vor fi atâtea asemenea premii câte asemenea breakuri vor fi realizate.
Evident, dacă.
Un dacă mărișor.
Matchroomul s-a înfipt cât se poate de solid în Anotimpul Riyadhului (cu contracte pe mai mulți ani) și vinde nu numai snooker (de la care a și început firma), ci și darts & box. După cum se vede și în recentul documentar de pe Netflix, la Matchroom, snookerul nu pare a mai ocupa locul central în preocupările (a se citi „în sursele de big business”) ale firmei. Eddie Hearn nici măcar nu încearcă să manifeste vreun interes pentru altceva decât box & boxeri. Afișul care va fi etalat la Riyadh (de-a dreptul hidos în partea sa centrală) e mai mult decât un simplu afiș : e un „program politic.”

_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|