| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Clara White Administrator

Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 21948 Locație: Snookerland
|
|
| Sus |
|

|
|
| Sus |
|

|
|
| Sus |
|

|
Trimis: Dum 18 Ian 2026, 11:20 Titlul subiectului: |
|
|
Nu prea am avut timp, de data asta, pentru Masters (din motive de familie), dar iată că ajung totuși să exprim o constatare (verificată – cu oarecare curiozitate & nedumerire – de vreo două-trei sezoane încoace) : poate că Judd a luat, cumva-cumva, locul lui Ronnie în clasamente sau pe listele de priorități ale pariorilor, dar nici pe departe și în simpatia publicului.
John Higgins a câștigat numai de două ori Mastersul (în 1999 & 2006) și a pierdut alte trei finale (în 1995, 2005 & 2021), dar știe prea bine cum e la acest turneu, de la un capăt la celălalt și, în urmă cu câțiva ani, și-a manifestat amărăciunea în legătură cu părtinirea adesea gălăgioasă a spectatorilor. Poate Stephen Hendry știuse să-i reducă la tăcere, în anii '90, sau poate chiar îi cucerise, dar el, Higgo, nu simțise niciodată vreo susținere reală – și nu numai când s-a întâmplat să fie adversarul lui Ronnie. Cu alte cuvinte, la Londra, a avut mereu „complexul celui neiubit.” Și iată că, în 2026, ovațiile aproape că au ridicat de pe ziduri acoperișul Palatului Alexandra de cel puțin două ori în timpul semifinalei cu Judd Trump, iar strigătele de susținere pentru scoțian au însoțit foarte multe dintre loviturile lui reușite – ba și foarte multe dintre erorile comise de adversarul său. Sala n-a ținut cu Judd. Explicația arhicunoscută a lui Daniel Bontea cum că oamenii vor să vadă cât mai mult snooker nu e întotdeauna suficientă. Per total, temperatura emoțională a arenei a oscilat direct proporțional cu roadele imediate din jocul scoțianului.
Bineînțeles, e recordul de vârstă, e valoarea intrinsecă, dar mai e ceva : cred că, mult, foarte mult înainte de vreme, popularitatea lui Judd a cam început să se erodeze. O fi din cauza absenței unor rezultate realmente impresionante de la Barbican 2024 încoace ? Din cauza mutării ba în Hong Kong, ba în Dubai ? Din cauza unor „aroganțe” etalate pe ici pe colo ? De urmărit. Rămâne să ne lămurim.
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Ultima modificare efectuată de către Clara White la Dum 18 Ian 2026, 18:42, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
tavy2008 Addicted to snooker

Data înscrierii: 25/Aug/2008 Mesaje: 394 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Dum 18 Ian 2026, 16:26 Titlul subiectului: |
|
|
Foarte bun comentariul, Clara.
Asta am observat și eu. Trump nu prea e îndrăgit și nu mă miră. Nu știe să se facă plăcut. Bine, nu înseamnă că nu îi sunt recunoscute talentul, ingeniozitatea, performanțele etc., dar la capitolul carismă nu livrează. Eu nu l-am simpatizat niciodată ca persoană, deși jocul l-am apreciat mereu. De cealaltă parte, John n-are cum să nu impresioneze prin rezistența fizică și psihică în meciuri lungi și grele. Nu își arată vârsta în joc. Încă mânuiește tacul cu mare acuratețe. Definiția unui campion, care încă mai are ceva de spus în snooker. Aș fi mizat pe el în finala de astăzi la Oscue, dar având în vedere că mi-au ieșit pronosticurile, am fost pragmatic că n-aș fi vrut să pun în pericol titlul de la Master cu care să fac tripla coroană. Poate îmi pui și mie o steluță / coroană, ceva, că sunt primul care a reușit asta.  _________________ /STEPHEN LEE/
 * Laureat al Premiului Oscue - German Masters 2011, German Masters 2012, Haikou World Open 2012, Shanghai Masters 2012, Welsh Open 2014, Campionatul Mondial 2024, UK Championship 2024, Masters 2026 |
|
| Sus |
|

|
Trimis: Dum 18 Ian 2026, 17:40 Titlul subiectului: |
|
|
Mulțumesc, Tavy. Mă bucur că ai observat și tu – adică nu mi s-a năzărit mie. Nu cred că londonezii se dau în vânt după Higgins, brusc, după atâția ani, dar trebuie spus că nici Kyren nu se bucură de atâta apreciere pe câtă ar merita.
Ai făcut foarte bine să-mi atragi atenția referitor la Tripla ta coroană la Oscue. Nu cercetasem lista de laureați. Nu suntem pregătiți pentru o distincție, dar sper să găsim o soluție până diseară, dacă va fi să câștigi. Îi scriu imediat lui Zsolt.
Am rezolvat.
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
| Sus |
|

|
|
| Sus |
|

|
|
| Sus |
|

|
Trimis: Lun 19 Ian 2026, 5:20 Titlul subiectului: |
|
|
.
Top marcatori de sutare/sezon la data de 19 ianuarie 2026
Mark Selby, Neil Robertson . 41
Shaun Murphy, Judd Trump . 38
Gary Wilson, Kyren Wilson . 37
Zhao Xintong . 33
Chang Bingyu . 32
Wu Yize . 30
Xiao Guodong . 28
Joe O'Connor . 26
Ronnie O'Sullivan, Ding Junhui . 24
Mark Allen . 22
Jack Lisowski, Si Jiahui . 21
Ali Carter . 20
|
|
| Sus |
|
|