Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
Smaranda Addicted to snooker

Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 332
|
Trimis: Dum 21 Noi 2004, 20:40 Titlul subiectului: SOS: Eliminarea in masa a capilor de serie |
|
|
De la Irish Masters incoace, THE WORLD HAS GONE MAD! Istoria eliminarii masive a capilor de serie in primul tur a inceput timid pe la startul anului calendaristic in curs si a culminat cu un Campionat Mondial fara mize, despre care, dincolo de apologia lui Ronnie O'Sullivan, nu se mai poate spune aproape nimic. Odata cu inceperea noului sezon, lucrurile au inceput sa devina din ce in ce mai clare. Concluzia se impune: Ceea ce trebuia sa fie exceptia care confirma regula (valorii in top 16) a devenit, prin frecventa, regula in sine.
Asistam oare la o reevaluare a standardelor de calitate in snookerul mondial? Sau, din contra, la un schimb de generatii? Si, mai mult decat atat, este acesta doar un val, o sclipire de moment, sau o stare de mai lunga durata?
As vrea sa aud cat mai multe pareri cu privire la motivele din spatele acestei schimbari.
|
|
Sus |
|
Vizitator
|
|
Sus |
|
Aura Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 345 Locație: Bucuresti
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Mar 23 Noi 2004, 0:44 Titlul subiectului: |
|
|
"Pledoaria mea nu e pentru capii de serie, ci pentru calitatea jocului in sine". Am incheiat citatul...
Curentul de "surprize" pe care il semnalam este remarcat de multi jucatori: daca Jimmy White sau Steve Davis se declara deranjati (ca sa nu spunem intimidati) doar de noul val de jucatori tineri care au luat cu asalt campionatele, Stephen Hendry sau Ronnie O'Sullivan au afirmat clar ca, pur si simplu, jocurile din primul tur nu mai sunt un simplu galop de sanatate pentru nimeni ba, dimpotriva, chiar constituie o provocare, oricat de sus te-ai situa in clasamentul mondial. Problema de fapt sta in ambiguitatea acestui curent: daca ar fi un schimb de generatii ar fi perfect verosimil, firesc si chiar imbucurator in perspectiva, dar ce ma uimeste (si nu numai pe mine) este remarcare brusca a unor jucatori mai in varsta printre "calaii de capi de serie": Ian McCulloch, Barry Pinches, Joe Swail, Andy Hicks, Allan McManus (ok, 2 dintre ei sunt in momentul de fata in top 16, dar asta e ierarhia stabilita DUPA British Open... anul trecut pe vremea asta nu erau...)etc etc etc... Acestia nu intra tocmai in categoria "tineri robotei care stau cate 10 ore pe zi cu masa de snooker in fata si uita sa mai traiasca" (cum zicea Jimmy White) Un Neil Robertson, un Ryan Day, un Ricky Walden, un Stephen Maguire, un Ding Junhui se incadreaza, dar ei au toti 20 +,- ceva....
Mergand mai departe cu absurditatea, odata ce s-a scapat de top 10 (sa zicem) si se ajunge in 8imi.... parca am vedea meciuri din calificari! Cam asta e momentul din campionat in care iti dai seama ca mai bine nu te bucurai ca a luat cutare hot-shot bataie... Sa nu-mi spuneti voi mie ca meciul de ieri dintre Parrot si Walden, de exemplu, merita vazut su sufletul la gura!.... M-am uitat de trei ori in coltul ecranului sa vad daca chiar scrie Uk Champ si nu Timbaktu National Champ or smth...
Singurul motiv pentru care nu exista inca schimbari majore in clasamentul mondial este ca, asa cum e in cazul oricarei ierarhii bine puse la punct ca sistem de notare si evaluare, salturile la baza sunt foarte usoare, diferentele de punctaj sunt mici, iar la varf se produc greu doar rocade in intervale mici (gen 1 cu 3, 5 cu 6 etc).
|
|
Sus |
|
Cosmin A super fan

Data înscrierii: 23/Noi/2004 Mesaje: 88 Locație: Bucuresti
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Mar 23 Noi 2004, 1:42 Titlul subiectului: |
|
|
Adevarat, Cosmin... Dar oare in aceleasi conditii? Ia uita-te cine a intrat in semifinale si in sferturi pe la turneele din ultima suta de ani... Si, by the way... de turneul ASTA ce zici?
|
|
Sus |
|
Cosmin A super fan

|
Trimis: Mar 23 Noi 2004, 1:46 Titlul subiectului: |
|
|
Pai au fost ceva surprize. Dar totusi mai e un Dott (care zic eu ca nu mai e o surpriza dupa ce a ajuns in finala campionatului mondial), John Parrott, Peter Ebdon, Steve Davis.... Presimt ca unul dintre ei va castiga.
_________________ Walk on, walk on with hope in your heart
And you'll never walk alone,
You'll never, ever walk alone.
Walk on, walk on with hope in your heart
|
|
Sus |
|
Mrs. Hendry Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 2360 Locație: pool hall
|
|
Sus |
|
Cosmin A super fan

|
Trimis: Mar 23 Noi 2004, 2:20 Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu cred. Sa presupunem ca trece de Davis (desi eu nu cred) tot va avea un meci greu cu Lee sau Ebdon. My money is on Dott.
|
|
Sus |
|
flaviusO Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 260 Locație: Piatra-Neamt
|
|
Sus |
|
Vizitator
|
|
Sus |
|
Aura Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 345 Locație: Bucuresti
|
|
Sus |
|
Clara White Administrator

Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 21255 Locație: Snookerland
|
Trimis: Mar 23 Noi 2004, 23:14 Titlul subiectului: |
|
|
Pariez pe Maguire.
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
Sus |
|
Mrs. Hendry Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 2360 Locație: pool hall
|
|
Sus |
|
Cosmin A super fan

|
Trimis: Mie 24 Noi 2004, 12:37 Titlul subiectului: |
|
|
Se pare ca l-am judecat prea aspru pe Maguire. 9-2 cu Davis nu e putin. Totusi am impresia ca Lee il va bate.
|
|
Sus |
|
|