Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
flaviusO Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 260 Locaţie: Piatra-Neamt
|
Trimis: Sâm 27 Noi 2004, 16:46 Titlul subiectului: Tehnica |
|
|
La sugestia lui Zsolt am deschis acest topic (in care nu au acces persoanele care posteaza in general doar Hunter rullzzz, Hendry rullzzz, White rullzzz, s.a.m.d.)... Cei care doresc sa discute despre modul in care lovesc jucatorii bilele, modul in care tin tacul sau orice legat de tehnica... sa inroseasca topicul!!
_________________ GO RONNIE!! GO!!
|
|
Sus |
|
zsolt_tuser Administrator

Data înscrierii: 23/Noi/2004 Mesaje: 1254 Locaţie: Germania
|
Trimis: Sâm 27 Noi 2004, 17:05 Titlul subiectului: |
|
|
Eu as avea o intrebare despre ce a zis unul din comentatorii de pe eurosport. El a spus ca la spargere jucatorii imprima un efect lateral bilei albe? Ca sa fiu sincer nu imi dau seama de ce ar fi nevoie de un efect lateral la spargere. Plus ca efectele laterale sunt foarte grele la o asa distanta. Mie nu imi reusesc nici cand sunt apropiate bilele de gaura. La biliard parca e ceva mai usor cu efectele laterale.
_________________ "Computers are incredibly fast, accurate, and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate, and brilliant. Together they are powerful beyond imagination."
Albert Einstein (1879 - 1955)
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Sâm 27 Noi 2004, 17:11 Titlul subiectului: |
|
|
probabil pt. a nu le intra alba in buzunar...
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Sâm 27 Noi 2004, 17:15 Titlul subiectului: |
|
|
Nu stiu. Nu prea cred. Poti evita buzunarul si fara efect lateral. La cate aberatii vorbesc comentatorii, nu m-ar mira sa fie si asta o aberatie.
_________________ "Computers are incredibly fast, accurate, and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate, and brilliant. Together they are powerful beyond imagination."
|
|
Sus |
|

|
|
Sus |
|

|
Trimis: Sâm 27 Noi 2004, 17:24 Titlul subiectului: |
|
|
Da, stiu ca e cel mai bun din tara, dar mi se pare cam ciudat sa folosesti efect lateral la spargere, avand in vedere cat de dificile sunt aceste lovituri. Am un material video despre tehnici de snooker si antrenament, si acolo se spunea ca acest tip de lovituri sunt foarte grele si pentru jucatorii profesionisti. Si ca ei le folosesc doar cand este strict necesar.
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Sâm 27 Noi 2004, 17:27 Titlul subiectului: |
|
|
e foarte adevarat ca sunt dificile efectele laterale, dar mai ales atunci cand incerci introducerea unei bile in buzunar... iar la spargere nu e vorba de asa ceva... efectele le folosesti pt. a-ti plasa alba pe masa, iar cand e vorba de spargere asta e singura prioritate...
|
|
Sus |
|
Aura Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 345 Locaţie: Bucuresti
|
Trimis: Sâm 27 Noi 2004, 18:23 Titlul subiectului: |
|
|
Am o intrebare: cum se obtine exact efectul de ocolire?
Am observat ca jucatorii lovesc in partea de jos a bilei, dar nu inteleg cum se loveste practic.
_________________ "I want to make the balls talk, that's what it is all about." Ronnie
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Sâm 27 Noi 2004, 19:35 Titlul subiectului: |
|
|
nu in partea de jos... daca vrei sa ocolesti spre dreapta lovesti alba in stanga, daca vrei in spre stanga lovesti in partea dreapta a bilei... este insa foarte greu de reusit, iar pt. asta iti trebuie un tac foarte bun si o bila alba profesionista... mie sincer nu mi-a iesit niciodata la biliard asta... e adevarat ca nici nu prea am incercat... mai bine dau cu manta decat asa...
daca lovesti in partea de jos obtii returul...
|
|
Sus |
|
Aura Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 345 Locaţie: Bucuresti
|
|
Sus |
|
MasterJames More than a fan
Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 42 Locaţie: Bucuresti
|
|
Sus |
|

|
|
Sus |
|
RaZoR Fan
Data înscrierii: 29/Noi/2004 Mesaje: 11 Locaţie: Constanta
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Lun 29 Noi 2004, 1:34 Titlul subiectului: |
|
|
Ca sa obtii un efect de ocolire nu ajunge doar sa lovesti lateral bila alba. Astfel efectul ar fi mult prea mic. Ca sa obtii un efect mai mare trebuie sa ridici manerul tacului la un anumit grad, sa zicem aproximativ 45 grade, lovind bila lateral putin peste centru (ora 10 pentru efect stanga si ora 2 pentru efect dreapta)
|
|
Sus |
|
Cosmin A super fan

Data înscrierii: 23/Noi/2004 Mesaje: 88 Locaţie: Bucuresti
|
Trimis: Lun 29 Noi 2004, 17:02 Titlul subiectului: |
|
|
flaviusO a scris: |
nu in partea de jos... daca vrei sa ocolesti spre dreapta lovesti alba in stanga, daca vrei in spre stanga lovesti in partea dreapta a bilei... este insa foarte greu de reusit, iar pt. asta iti trebuie un tac foarte bun si o bila alba profesionista... mie sincer nu mi-a iesit niciodata la biliard asta... e adevarat ca nici nu prea am incercat... mai bine dau cu manta decat asa...
daca lovesti in partea de jos obtii returul... |
Mie mi-a reusit la biliard decateva ori efecte de ocolire. Lovitura trebuie efectuata in partea de sus a bilei si cu tacul inclinat. Cum zicea si zsolt.
_________________ Walk on, walk on with hope in your heart
And you'll never walk alone,
You'll never, ever walk alone.
Walk on, walk on with hope in your heart
|
|
Sus |
|
|