| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Clara White Administrator

Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 22176 Locație: Snookerland
|
|
| Sus |
|

|
|
| Sus |
|
Miss Chigwell Addicted to snooker

Data înscrierii: 27/Mar/2005 Mesaje: 1597 Locație: Baia Mare
|
Trimis: Vin 20 Mar 2026, 12:22 Titlul subiectului: |
|
|
Am zis să vă salut, că după 20+ de ani, iote că mai știu userul și parola.
Salutări, doamna White!
|
|
| Sus |
|

|
|
| Sus |
|

|
|
| Sus |
|

|
|
| Sus |
|

|
|
| Sus |
|

|
|
| Sus |
|

|
|
| Sus |
|

|
Trimis: Lun 23 Mar 2026, 23:49 Titlul subiectului: |
|
|
N-am vrut să văd finala. Recunosc că am o simpatie deosebită față de Thailanda și de jucătorii thailandezi. Mai ales față de Thepchaiya. Dar Thepchaiya pierde meciuri pe care ar trebui să le câștige fără prea mare efort, ratează lovituri pe care le-aș reuși până și eu, cedează psihic tocmai atunci când e nevoie să facă dovada capacității de concentrare și de finalizare, iar la jocul tactic se împiedică – cu alte cuvinte, îmi face nervii ferfeniță. Cel mai dureros e când (prea adesea !) se lasă îmbătat de satisfacția unei lovituri geniale pentru ca imediat după aceea să greșească mai rău ca un junior începător. Ce talent fabulos ! Ce pregătire mentală deficitară !
Shehab, Grace, Holty, Fu – vorba dialecticienilor, acumulare cantitivă care generează saltul calitativ. În care n-am crezut. Dar a venit semifinala cu Judd. Pe aia am văzut-o. Așa, printre degete, în lupta dintre curiozitate & teamă. H2H 7-2, dar comparația nu este, practic, posibilă decât la jocul ofensiv, la cel defensiv, nu. Cum să-l bată Theppy pe Judd, Numărul 1 mondial ?! De neconceput. Mai ales după hoția de la drumul mare cu care a început meciul. Și totuși thailandezul nu s-a pierdut cu firea : 2-2, 4-4, trei sutare (Judd niciunul). Ce-i asta ? Oare s-a maturizat snookericește eternul adolescent Thepchaiya ? Și-a dat, în fine, seama că, acușica, împlinește 41 de ani, are nevastă + doi copii și e cazul să-și îmbunătățească autocontrolul ? Să nu mai cadă în „beția” jocului chiar și în situația în care frumusețea creată pe masă de propriul său talent stârnește ropote de aplauze ? Să nu se mai lase copleșit de emoție ? Dar oare poate deveni cerebral un emoțional ? Și gata : 6-4, calificat în finală, iar el își strângea liniștit tacul & accesoriile de parcă victorii ca aceea erau ceva obișnuit. În timp ce, gândind cu gândul lui Judd & întrebându-se cu întrebarea lui Judd, o lume întreagă încerca să înțeleagă cum de s-a întâmplat ceea ce tocmai se întâmplase.
Și cu toate astea, n-am vrut să văd finala. Bineînțeles, iubitorii snoookerului își doreau o nouă întâlnire O'Sullivan vs Trump, dar sunt convinsă că RO'S a fost arhimulțumit că Theppy i l-a luat de pe cap pe Judd. Cât despre Theppy însuși, ca foarte, foarte mulți alții, eram sigură că Ronnie o să-l înghită cu fulgi cu tot. Așa eram de sigură încât, la 4-1 am răsuflat ușurată că thailandezul măcar a scăpat de rușinea unui whitewash. Abia la 4-4 mi-am dat voie să mă întorc nițeluș cu gândul la semfinala vs Trump. Tot fără să văd altceva decât scorurile. Totuși am văzut jumătate din „decisivul” primei sesiuni – 4-5, o bucurie !
În sesiunea a două, cu sala incomparabil mai populată, seria de trei sutare o'sullivaniene. Lucrurile păreau că revin la normal. Gata cu surprizele. La 7-6, Theppy cel de altădată s-ar fi simțit pus la locul lui & redus la tăcere. Dar nu și Theppy cel de duminică. Seria de trei sutare un-noohiene cu două 130+ încadrând un 147. Patru frame-uri în care RO'S n-a mai marcat decât 6 puncte. Și, din nou, Theppy și-a strâns liniștit tacul în timp ce, gândind cu gândul lui Ronnie & întrebându-se cu întrebarea lui Ronnie, o lume întreagă încerca să înțeleagă cum de s-a întâmplat ceea ce tocmai se întâmplase.
Bineînțeles, am văzut toate reluările.

_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
| Sus |
|

|
|
| Sus |
|
|