Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
sentence Vizitator
|
Trimis: Mie 13 Iul 2011, 17:23 Titlul subiectului: |
|
|
pozitia corecta de tinut tacul e pe partea ochiului tzinta nu neaparat pe barbie:P....stie el cine a zis:P. O sa dovedesc asta cand ne vedem:). Multi tin pe barbie pt ca ochiul tinta este pe acea parte...adica pe partea cu care tinteste. E putin intr-o parte..pt ca mana care se duce in fata trage pe partea respectiva si barbia. Barbia nu ramane intotdeauna pe centru. Multi....nici nu stiu care este ochiul lor tinta:)..adica ochiul cu care tinteste..Este foarte important sa stii cu care ochi de fapt tintesti. Creierul uman tinteste de fapt cu un singur ochi..nu cu amandoi. Ca sa verifici care este ochiul cu care tintesti....pui degetul in fata...cu mandoi ochii(fixezi de ex. un punct de pe un tablou la distanta). Lasi degetul acolo in acea directie..nu il misti....si cu cealalta mana..inchizi pe rand fiecare ochi..ca sa vezi cu care ochi de fapt..creierul tau tinteste. Asa afi de fapt ce fel esti tu...stangaci sau dreptaci la ochi. Atentie..nu e acelasi lucru cu mana drepta sau mana stanga. Poate sa fie exact opus.
Nu stiu daca am fost explicit..dar am incercat:)
din aceasta cauza multi jucatori fac greseli mari...ei folosind tacul instinctiv de ani de zile obisnuindu-se cu el si cu ochii..gresit.
Ultima modificare efectuată de către sentence la Mie 13 Iul 2011, 18:08, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
skorpyo Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Mar/2011 Mesaje: 681 Locație: Bucuresti
|
|
Sus |
|
Cristi Addicted to snooker
Data înscrierii: 25/Ian/2010 Mesaje: 588 Locație: Galati
|
Trimis: Mie 13 Iul 2011, 18:48 Titlul subiectului: |
|
|
sentence a scris: |
pozitia corecta de tinut tacul e pe partea ochiului tzinta nu neaparat pe barbie:P....stie el cine a zis:P. O sa dovedesc asta cand ne vedem:). Multi tin pe barbie pt ca ochiul tinta este pe acea parte...adica pe partea cu care tinteste. E putin intr-o parte..pt ca mana care se duce in fata trage pe partea respectiva si barbia. Barbia nu ramane intotdeauna pe centru. Multi....nici nu stiu care este ochiul lor tinta:)..adica ochiul cu care tinteste..Este foarte important sa stii cu care ochi de fapt tintesti. Creierul uman tinteste de fapt cu un singur ochi..nu cu amandoi. Ca sa verifici care este ochiul cu care tintesti....pui degetul in fata...cu mandoi ochii(fixezi de ex. un punct de pe un tablou la distanta). Lasi degetul acolo in acea directie..nu il misti....si cu cealalta mana..inchizi pe rand fiecare ochi..ca sa vezi cu care ochi de fapt..creierul tau tinteste. Asa afi de fapt ce fel esti tu...stangaci sau dreptaci la ochi. Atentie..nu e acelasi lucru cu mana drepta sau mana stanga. Poate sa fie exact opus.
din aceasta cauza multi jucatori fac greseli mari...ei folosind tacul instinctiv de ani de zile obisnuindu-se cu el si cu ochii..gresit. |
Sunt teorii care sustin ideea de ochi dominant, insa si unele care sustin ca nu conteaza ochiul dominant, pentru ca imaginea pe care o vedem este creata in creier pe baza informatiilor obtinute de la cei doi ochi, iar acesta ajusteaza indiferent daca suntem sau nu cu ochiul dominant pe pozitia de tragere...asadar nu cred ca este o pozitie general valabila pentru toata lumea...De altfel putini jucatori au tacul sub ochiul lor dominant si nu sub barbie( Niels Feijen de la biliard imi vine in minte)...
_________________ Laureat al Premiului Oscue - Masters 2013, Players Championship 2019
|
|
Sus |
|
Mrs. Hendry Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 2360 Locație: pool hall
|
|
Sus |
|
sentence Vizitator
|
Trimis: Joi 14 Iul 2011, 0:18 Titlul subiectului: |
|
|
Cristi a scris: |
din aceasta cauza multi jucatori fac greseli mari...ei folosind tacul instinctiv de ani de zile obisnuindu-se cu el si cu ochii..gresit. |
Sunt teorii care sustin ideea de ochi dominant, insa si unele care sustin ca nu conteaza ochiul dominant, pentru ca imaginea pe care o vedem este creata in creier pe baza informatiilor obtinute de la cei doi ochi, iar acesta ajusteaza indiferent daca suntem sau nu cu ochiul dominant pe pozitia de tragere...asadar nu cred ca este o pozitie general valabila pentru toata lumea...De altfel putini jucatori au tacul sub ochiul lor dominant si nu sub barbie( Niels Feijen de la biliard imi vine in minte)... |
teorie e la tine:). Cu orice arma de foc se tinteste cu un singur ochi. De fapt in orice domeniu se tinteste cu un singur ochi. Problema este alta..in biliard snooker si altele...creierul uman se obisnuieste extraordinar de bine la jucatorii profesionisti in special cu bilele si unghiurile se intiparesc in minte pt ca joaca foarte mult si oricum sunt mult mai aproape decat tintele departate ca la armele de foc de ex.. Majoritatea jucatorilor de top, multi peste 30+ ani, dar si tineri.. sunt fosti oameni saraci sau din clasa medie , din familii modeste , care au invatat sa joace fara antrenori de mici pe bani prin baruri sau cluburi si nu au avut de unde invata. Pt ei a devenit instinct si pt majoritatea jucatorilor mai vechi e la fel. Dar corect este sa iti stii ochiul tinta. Daca nu ma crezi incearca sa tragi cu o pusca sau pistol la distanta mai mare cu ambii ochi. La scoala de tir sau in armata...iti face capu terci pana inveti:P...iti mai iei si cateva bucati dupa ceafa daca esti norocos:) la trageri de zi si de noapte. Si daca nu ai pus mana pe o arma sau daca nu ai facut armata....asta e...nu ma cert cu tine.
|
|
Sus |
|
|
|
Sus |
|
sentence Vizitator
|
|
Sus |
|
|
|
Sus |
|
sentence Vizitator
|
|
Sus |
|
|
|
Sus |
|
mihnea Addicted to snooker
Data înscrierii: 31/Mai/2009 Mesaje: 289
|
Trimis: Sâm 16 Iul 2011, 13:39 Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu cred nimic, dar o simpla analiza a jucaorilor din ....sa zicem top32 si nu numai, demonstreaza teoria aceasta. La Selby este extrem de clar faptul ca are ochiul stang dominant, intrucat apleaca capul spre dreapta pentru a ajunge cu ochiul stang pe linie.
Cred ca se vede aici... http://img.metro.co.uk/i/pix/2009/01/MarkSelbyPA_450x300.jpg
La Robertson situatia este similara dar pe partea dreapta.
http://www.birminghambilliards.com/blog/wp-content/uploads/neil-robertson-snooker-player-taking-a-shot.jpg
Jucatori precum Mark Allen sau Barry Pinches isi muta maxilarul pentru a ajunge cu barba sub ochiul dominant
In acest caz ochiul stang http://www1.pictures.gi.zimbio.com/The+Masters+2009+Day+Three+UPWB_AfmVICl.jpg
iar in acest caz ochiul drept http://95.131.68.148/~prosnook/wp-content/uploads/2009/10/pinches7.jpg?w=300
Un alt exemplu, revazut recent este Patrick Einsle http://d.yimg.com/i//ng/sp/eurosport/20110615/25/caff5ff7b0df3a300e63a21179034bc4.jpg
Sau Stephen Hendry, jucator de mana dreapta cu ochiul drept domninant, care tine tacul pe partea dreapta a barbiei.
John Parrot este cel mai grav caz, care se apleaca cu tot corpul petru a ajunge cu ochiul stang pe linie
http://image.guardian.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/arts/2007/05/03/snooker460.jpg
Nici chiar Ronnie OSullivan nu a aflat ca ochiul dominant este o legenda http://www.masterssnooker.com/wp-content/uploads/2011/01/ronnie-o-sullivan.jpg
Un exemplu foarte apropiat de noi este Babken Melkonyan care are ochiul drept dominant si tinteste astfel http://paulalexe.files.wordpress.com/2011/06/babken_finala_i.jpg
Dar de asemenea axista jucatori care nu au astfel de probleme precum:
Steve Davis: http://static.guim.co.uk/sys-images/Sport/Pix/columnists/2010/4/27/1272373003763/Steve-Davis-006.jpg
Ryan Day: http://www.crbo.co.uk/office/uploads/3370_dzj7N7.jpg
Kendo: http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/40825000/jpg/_40825592_doherty203v2_get.jpg
Acum, daca exista alta parere de partea jucatorilor profesionisti romani treb...aaa...scuze...nu exista jucatori romani in MT.
_________________ It was a hit and hope, and he forgot to hit it
|
|
Sus |
|
CosminCtin Addicted to snooker
Data înscrierii: 15/Feb/2008 Mesaje: 552 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Sâm 16 Iul 2011, 13:58 Titlul subiectului: |
|
|
tine minte ...ca o sa fie un jucator din Galati in Main tour in urmatorii 2 ani. Pana atunci eu sunt papagalul. Si poti sa razi la chestia asta pana iti sta limba pluta. |
poate ai vrut sa zici in urmatorii 20 de ani ...
_________________ Laureat al Premiului Oscue - World Open 2010, Shanghai Masters 2011, World Grand Prix 2015
|
|
Sus |
|
sentence Vizitator
|
Trimis: Sâm 16 Iul 2011, 16:11 Titlul subiectului: |
|
|
CosminCtin a scris: |
tine minte ...ca o sa fie un jucator din Galati in Main tour in urmatorii 2 ani. Pana atunci eu sunt papagalul. Si poti sa razi la chestia asta pana iti sta limba pluta. |
poate ai vrut sa zici in urmatorii 20 de ani ... |
eu chiar cred din toata inima ca vom aveam jucator/i in main tour in urmatorii 2-3 ani maxim..fara nici o gluma. Dar nici unul din ce avem acum in campinatele nationale. Trebuie unul care numai asta face ca sa recupereze. E extrordinar de greu sunt de acord(financiar,spatiu,masa 12ft,experienta anterioara neaparat ca sa nu ai nevoie de antrenor ..care ar costa, antrenament 14/24 si alte probleme etc etc )..dar macar lasa.ma sa sper.In Anglia multe din aceste probleme dispar datorita cluburilor si calitatii vietii mult mai ridicata decat in Romania.
Plus, ca sa recuperezi atat teren pierdut, trebuie sa ai o ura in tine..specific tinerilor peste 30 de ani din Romania. Care au fost dezamagiti de multe si folositi de altii...etc etc..stiti si voi . Si fara o munca adusa la disperare la antrenamente si sa simti cum iti iau foc buricele degetelor...nu va face nimeni nimic. Chiar ma mir ca nu am vazut in MT oameni care sa aiba plasturi lipiti pe degete sau creta pe mana pe care pune tacul. Am vazut o singura data la Rony. Altfel..e greu cum zicea CosminCtin ..in urmatorii 20 sa avem pe cineva in MT. E greu sa recuperezi o suta si ceva de ani de snooker la nivel national..fara oameni care sa fie pur si simplu disperati de viata si sa renunte la tot pt acest sport. Chiar si asa...ca sa recuperezi atatia ani..este intradevar o provocare si trebuie dusa la extrem , oricum ai da-o sau lua-o.
bun tare materialul Mihnea. Asta spune.am si eu..ca unii nu folosesc si s-au obisnuit asa..fara sa stie ce si cum. Multi nu folosesc, multi folosesc instinctiv, multi nu stiu nici dupa ani de joc...si mai multi discuta pe aceasta problema, dar aproape toti il folosesc(pe ochi') . Parerea mea personala e ca ..daca jucatorul ar stii de la inceput de mic copil..ar fii mai usor si poate chiar l-ar ajuta. E o parere personala. Oricum pozele tale dovedesc clar ce am vrut sa dovedesc si eu.
Partea cu ochiul dominant nu am descoperit-o eu:P..ci am vazut personal demonstrata si explicata de Terry Griffiths. De asta m-am gandit ca ar fi bine sa stie lumea..in general cei care s-au apucat de sportul cu bile..de curand. De asta si am deschis subiectul ca sa ajut. Nu ca sa ma cert. Va recomand sa va antrenati pe lungimea mesii doar cu bila alba..pe maximum de distantza pana in manta si inapoi. Deasupra mantei(pe lemn) sau pe manta unde tintesti pui o bila rosie. Bila alba trebuie sa vina fix inapoi in tac...Lovituri incete si medii..repetate pana iti cade mana pe jos . Ochiul se va pune in timp, in mod natural, singur pe lungimea si directia exacta a tacului ca sa te ajute sa tintesti mai bine. E o chestie foarte simpla..dar ajuta mult la bilele de distanta..si in general;
|
|
Sus |
|
|