Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Cine credeți că va câștiga trofeul în acest an ? |
Peter Ebdon |
|
3% |
[ 1 ] |
Ronnie OSullivan |
|
51% |
[ 16 ] |
Mark Williams |
|
6% |
[ 2 ] |
Shaun Murphy |
|
12% |
[ 4 ] |
Stephen Maguire |
|
0% |
[ 0 ] |
Ryan Day |
|
0% |
[ 0 ] |
Mark Selby |
|
25% |
[ 8 ] |
Mark Allen |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Voturi totale : 31 |
|
Autor |
Mesaj |
Clara White Administrator

Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 21258 Locație: Snookerland
|
Trimis: Vin 16 Oct 2009, 22:37 Titlul subiectului: General |
|
|
Acest turneu de calificare e „special" pentru că nu deschide calea spre rundele finale unui număr de 16 jucători, așa cum se întâmplă la toate celelalte calificări premergătoare turneelor de puncte. Este un turneu în toată legea, cu o primă rundă, șaisprezecimi, optimi, sferturi, semifinale și finală. În rundele de la Arena Wembley ajunge un singur jucător : campionul acestui turneu special, care campion primește, ca premiu principal, un wildcard.
Cel de-al doilea wildcard la Masters este la dispoziția WSA. De regulă, el este acordat unui jucător (evident, din afara Topului 16) fie pe criteriul popularității, fie pentru că s-a ilustrat printr-o performanță deosebită în prima parte a sezonului.
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
Ultima modificare efectuată de către Clara White la Mie 13 Ian 2010, 23:18, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|

|
|
Sus |
|
danacateia Addicted to snooker
Data înscrierii: 14/Sep/2009 Mesaje: 967 Locație: Brasov
|
|
Sus |
|
Lady Croft Addicted to snooker

Data înscrierii: 24/Noi/2004 Mesaje: 1980 Locație: Petrosani (Hunedoara)
|
|
Sus |
|
mircea22 Addicted to snooker

Data înscrierii: 17/Feb/2009 Mesaje: 1210 Locație: Oltenia
|
Trimis: Joi 29 Oct 2009, 11:39 Titlul subiectului: |
|
|
Au fost învinşi şi Jimmy White şi Matthew Stevens în calificări. Ce păcat...
|
|
Sus |
|
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Joi 29 Oct 2009, 12:46 Titlul subiectului: |
|
|
danacateia a scris: |
De la rezultate:
Anthony Hamilton 5–0 Barry Pinches
BREAKURI 100(+)
137 Barry Pinches
Cum a facut Barry Pinches break de peste 100 de puncte daca a mancat bataie la 0 ? Sau e 5-1 scorul ? |
La o privire mai atentă, vei remarca, sunt convinsă, faptul că, asemenea tuturor celor calificați în sferturi, Barry Pinches a jucat două meciuri în aceeași zi : meciul din optimi, pe care l-a câștigat și cel din sferturi, pe care l-a pierdut la zero. Tu în care meci crezi că a fost marcat acest break de 137 ? 
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
Sus |
|
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Joi 29 Oct 2009, 13:29 Titlul subiectului: |
|
|
Am cam pierdut trenul pronosticurilor – semifinalele au început deja... Oricum, în chip de campion-wildcardist-la-Masters, am putea avea fie un fost participant foarte experimentat – Anthony Hamilton (simpaticul Șerif din Pottingham este unul dintre cei mai buni realizatori de breakuri mari : locul 10 – all time ! – în clasamentul 100plus, fie un debutant. Iar dacă acest debutant ar fi Rory McLeod, el ar deveni primul jucător negru calificat la Masters (după ce, astă-primăvară, a fost primul jucător negru calificat în fazele crucibliene ale Campionatului mondial).
Dacă e cineva care să semene cu (sau chiar să-l întreacă pe) Mark Williams în atitudinea laid back, Anthony e omul ! Dar parcă mi-ar plăcea să-l văd la Wembley fie pe roșcatul Ben Woollaston, fie pe domolul Andrew Higginson... Pentru cel dintâi, aerul de Masters s-ar putea să fie, deocamdată, un pic prea rarefiat...
Later : Deci ne-am asigurat de un debutant la Wembley Arena. Mai târziu, după UK, o să vedem și cine va primi cel de-al doilea wildcard. Poate tot un debutant... 
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Vin 30 Oct 2009, 23:02 Titlul subiectului: |
|
|
După finala Turneului de calificare
Pentru Rory (pe care Rob Walker l-a poreclit The Highlander din cauza faptului că poartă același nume ca și al eroului de serial Duncan McLeod), e primul titlu dintr-o carieră pro care deja numără 18 ani. N-a fost să fie într-o competiție de puncte, dar turneul de calificare pentru Masters are un statut aparte și împrumută ceva din aureola de glorie exclusivistă a acestuia. La urma urmei, chiar și în absența punctelor – sau unor premii mai substanțiale – turneul se bucură de o meritată respectabilitate.
Cei doi finaliști au dus un război de uzură foarte îndârjit și lipsit de fluență (al doilea frame a durat 50 de minute), iar Andrew nici n-avusese timp să-și revină după semifinala la fel de dificilă cu Anthony Hamilton – alt meci-maraton, în care cel de-al șaptelea frame a durat 70 de minute.
Rory a declarat că a fost ajutat – ca înaintea mai tuturor meciurilor grele – de ascultarea unor versete din Coran. „Sunt cuvintele Creatorului și îmi aduc multă liniște,” spune el – influența mediului în care a trăit aproape întreg sezonul trecut, când a locuit în Qatar și a lucrat intens cu tinerii jucători de acolo. Este în continuare antrenorul oficial al „lotului național” qatarez, dar acum locuiește în Anglia, alături de soțioară și de cei trei copilași ai lor.
Rory McLeod : „De multă vreme aștept să câștig și eu un titlu la profesioniști. Am câștigat o mulțime de competiții pro-am, dar niciuna nu se bucură de un asemenea prestigiu. Toți jucătorii își doresc să joace la Wembley – aproape la fel de mult pe cât își doresc să joace la Crucible. Am fost la Masters numai ca spectator : în 2001, când m-am dus să-l văd pe Paul Hunter. Ce atmosferă minunată e în arena aceea ! Participă numai jucătorii cei mai mari. Sunt foarte, foarte fericit că m-am calificat și, sincer să fiu, nici nu-mi pasă dacă finala a fost frumoasă sau urâtă. Important e că am câștigat-o.”
Andrew Higginson : „În finală, pur și simplu n-am mai fost în stare să joc. Păcat că am parcurs un drum atât de lung pentru ca, până la urmă, să nu mă aleg cu nimic...”
|
|
Sus |
|

|
|
Sus |
|
Miss Chigwell Addicted to snooker

Data înscrierii: 27/Mar/2005 Mesaje: 1596 Locație: Baia Mare