Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
snooky Addicted to snooker

Data înscrierii: 11/Ian/2006 Mesaje: 1210 Locație: bucuresti
|
Trimis: Vin 5 Noi 2010, 10:09 Titlul subiectului: PACAT.... |
|
|
UN FLUTURE IA FOC IN UNIVERS/ E GALBEN DE MARIMI HALUCINANTE/ E PLIN DE NERVI SOLARI SI MIEZ DE PLANTE/ SI CU PAMANTUL SEAMANA LA MERS/ O CE DEPOZIT ESTE TOTUSI EL/ CUM TRECE INCARCAT DE INSOMNIE/ MANAT DE-O COSMICA MELANCOLIE/ SE STINGE TANAR PROASPAT SI REBEL/ UN GALBEN FLUTURE/ UN STINS DRAPEL/ HALUCINANT MACEL DE PAPADIE!
S-A STINS AL NOSTRU ADRIAN PAUNESCU....CE PACAT...CE DURERE INGROZITOARE....
....SUNT NESPUS DE TRISTA!
_________________ "Stie ce e iubirea acela care iubeste fara speranta".
Cine iubeste,aiureaza".
|
|
Sus |
|
mircea22 Addicted to snooker

Data înscrierii: 17/Feb/2009 Mesaje: 1210 Locație: Oltenia
|
Trimis: Vin 5 Noi 2010, 11:33 Titlul subiectului: |
|
|
O pierdere imensă...
Dumnezeu să-l odihnească!
_________________ "That's inches away from being millimetre perfect." (Ted Lowe)
|
|
Sus |
|
CristinaRo Addicted to snooker

Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 1025 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Vin 5 Noi 2010, 18:57 Titlul subiectului: |
|
|
Pacat ... Cu adevarat!
Dumnezeu să-l odihnească!
_________________ Laureată a Premiului Oscue - Masters 2010, Wuxi Classic 2012
|
|
Sus |
|
Lolitaa A super fan
Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 93 Locație: Constanta
|
Trimis: Vin 5 Noi 2010, 19:23 Titlul subiectului: |
|
|
propun administratorilor ca pe acest forum subiectele politice sa fie interzise. in aceasta oaza de frumusete nu doresc sa ma simt umilit in nici un fel. multumesc
|
|
Sus |
|
Clara White Administrator

Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 21253 Locație: Snookerland
|
Trimis: Vin 5 Noi 2010, 19:50 Titlul subiectului: |
|
|
Lolitaa, subiectele politice chiar sunt interzise. Te înțeleg, dar, pe cel de față, hai să nu-l luăm ca pe un subiect politic. De ce ? Pentru că, despre morți, frumos este să vorbim numai de bine, iar, în acest caz anume, singura cale de a ne conforma zisei cerințe comportamentale e cea de a face abstracție de activitatea politică a defunctului – astfel, subiectul devine unul literar. Și omenesc.
Oricum, noi nu putem decât să spunem „Dumnezeu să-l ierte !”. Știe El, Domnul, ce are de iertat. Poate ar fi bine să încercăm, la rândul nostru, să trecem peste lucrurile care e preferabil să fie uitate, dacă nu din alt motiv, măcar pentru că așa ne despovărăm noi înșine de o grămadă de balast sufletesc...
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
Sus |
|
Lolitaa A super fan
Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 93 Locație: Constanta
|
Trimis: Vin 5 Noi 2010, 20:08 Titlul subiectului: |
|
|
Clara White a scris: |
Lolitaa, subiectele politice chiar sunt interzise. Te înțeleg, dar, pe cel de față, hai să nu-l luăm ca pe un subiect politic. De ce ? Pentru că, despre morți, frumos este să vorbim numai de bine, iar, în acest caz anume, singura cale de a ne conforma zisei cerințe comportamentale e cea de a face abstracție de activitatea politică a defunctului – astfel, subiectul devine unul literar. Și omenesc.
Oricum, noi nu putem decât să spunem „Dumnezeu să-l ierte !”. Știe El, Domnul, ce are de iertat. Poate ar fi bine să încercăm, la rândul nostru, să trecem peste lucrurile care e preferabil să fie uitate, dacă nu din alt motiv, măcar pentru că așa ne despovărăm noi înșine de o grămadă de balast sufletesc... |
Draga Clara, sunt convins ca esti o persoana de caracter si nu am sa iau in considerare mesajul de mai sus mai mult decat ca pe o impaciuire pentru "certaretii dintr-a opta". Multumesc dar nu este nevoie, as prefera sa fac eu pasul inapoi decat sa-i oblig pe altii la astfel de compromisuri.
Ma simt obligat insa sa-ti ofer un raspuns pentru a nu ma banui ca am vrut doar sa inflamez vreun spirit: in opinia mea acest pamflet "despre morti..." trebuie excizat din constiinta umana. Nu as vrea ca peste zeci de ani sa descoperim vreun buncar cu literatura acceptabila scrisa de hitler iar demonizarea acestuia sa devina o crima culturala.
"Sa trecem peste", "Sa uitam". Eu zic DOAMNE FERESTE !! Uitarea este antidotul la leacul constiintei umane. E de ajuns sa deschizi 5 min televizorul in Romania sa-ti dai seama ca nivelul degradant in care ne aflam isi are samanta tocmai in aceasta uitare si "las' ca merge si-asa".
Iar din postura celui ce a avut in familie suferinzi politici in timp ce decedati de prestigiu "siamezau" (cuvant inventat!) cu tortionarii ... scuze insa chiar nu vad de ce ar trebui sa suport o asemenea umilinta.
|
|
Sus |
|
snooky Addicted to snooker

Data înscrierii: 11/Ian/2006 Mesaje: 1210 Locație: bucuresti
|
Trimis: Vin 5 Noi 2010, 20:49 Titlul subiectului: |
|
|
MULTUMESC CLARISOR!
IAR LOLITAA...NU ESTE NIMIC POLITIC!!!.....IN PLUS NIMENI NU TI-A CERUT SA SCRII CEVA PE ACEST TOPIC....ASA CA,NU ISCA SCANDAL
CLARA,DC VREI,PROPUN SA STERGI MESAJELE LOLITTEI SI ACESTA AL MEU...AM INTELES PUNCTUL EI SAU LUI DE VEDERE
_________________ "Stie ce e iubirea acela care iubeste fara speranta".
Cine iubeste,aiureaza".
|
|
Sus |
|
Clara White Administrator

Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 21253 Locație: Snookerland
|
Trimis: Vin 5 Noi 2010, 21:25 Titlul subiectului: |
|
|
Snooky, atât tu cât și Lolitaa ați simțit nevoia să vă exprimați punctele de vedere. Știu că al tău nu are nimic de-a face cu politica. Pe de altă parte, Lolitaa are perfectă dreptate să resimtă actualele elogii funebre din presă ca pe o jignire. (De umilință, cred eu, nu poate fi vorba.)
Nicio grijă, Lolitaa, istoria judecă. Și nu uită nimic.
Tradiția comportamentală a nevorbirii de rău a morților vizează imediatul dispariției unui om. Dacă defunctul – oricine ar fi el – nu a avut decența de a trăi astfel încât chiar să merite laudele postume, noi, în schimb, trebuie, mi se pare mie, să o avem pe aceea de a respecta nu atât viața lui, care a fost trăită așa cum a fost trăită, ci moartea, care ne așteaptă pe toți. În timp – mai lung sau mai scurt, toate lucrurile se așază la locul lor.
Așa că, „pe pământ pace și între oameni bună învoire” (Luca 2, 14). 
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
Sus |
|
CristiPOLI More than a fan
Data înscrierii: 20/Iul/2011 Mesaje: 46
|
Trimis: Lun 29 Aug 2011, 9:30 Titlul subiectului: |
|
|
el e singurul poet ce a reusit sa-mi smulga o lacrima cu cantecul ruga pentru parinti
|
|
Sus |
|
|