Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
nemilosu
Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 3 Locație: bucuresti
|
|
Sus |
|
Vizitator
|
Trimis: Dum 21 Noi 2004, 11:05 Titlul subiectului: |
|
|
acum ca tot s-a tuns...
|
|
Sus |
|
flaviusO Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 260 Locație: Piatra-Neamt
|
|
Sus |
|
zsolt_tuser Administrator

Data înscrierii: 23/Noi/2004 Mesaje: 1252 Locație: Germania
|
Trimis: Mie 24 Noi 2004, 0:10 Titlul subiectului: Re: Intrebare |
|
|
flaviusO a scris: |
Radu a scris: |
Multumesc eurosportului ca transmit in direct toate turneele din snookerul profesionist. Intrebarea mea este daca a fost vreodata facut brake-ul de 155 de puncte (cele 147 + free ball ) la un turneu profesionist ? Si in ce conditii se acorda free ball-ul ? |
Se pare ca a fost reusit acest 155 de puncte, dar ai nevoie de mult noroc pentru a-l reusi... Free ball-ul, din cate stiu eu, se acorda dupa ce adversarul a facut un fault, iar cel ce se afla la masa nu poate vedea ambele extremitati ale cel putin unei bile rosii... 8) |
In principiu ai dreptate cu precizarea ca nu trebuie neaparat sa fie vorba de bila rosie. Free-ball-ul se acorda atunci cand adversarul a facut un fault iar jucatorul care urmeaza este in snooker (nu poate vedea ambele extremitati ale bilei on). Bila on (Ball on) este orice bila care poate fi legal atinsa la primul impact al bile albe. Nu e neaparat nevoie sa fie vorba de bila rosie. Poate fi si orice bila colorata (in afara de bila neagra) atunci cand pe masa au ramas doar culorile. As dori sa mai fac o precizare referitoare la pozitia de snooker: nu este considerata pozitie de snooker daca bila on este obstructionata de alta bila on. Imaginati-va de exemplu pozitia de inceput cand toate bilele rosii sunt in triunghi. Nu exista nici o bila pe care sa o poti lovi la ambele extremitati. Totusi nu este snooker deoarece o bila rosie care este obstructionata de alta bila rosie nu este in pozitie de snooker. De exemplu ultima bila din triunghi ai putea sa o lovesti la ambele extremitati daca nu ar fi celelalte bile rosii.
Inca nu a facut nimeni un break de 155. Break-ul cel mai mare este de 151 al lui Wally West intr-un campionat al clubului Hounslow Lucania Club. Au mai reusit si altii break-uri de peste 147 in meciuri de antrenament dar 155 nu a reusit inca nimeni.
Jamie Burnett este singurul jucator care a reusit un break mai mare de 147 intr-un meci oficial. El a reusit un break de 148 in calificarile pentru UK Championship din anul acesta (16 octombrie 2004).
_________________ "Computers are incredibly fast, accurate, and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate, and brilliant. Together they are powerful beyond imagination."
Albert Einstein (1879 - 1955)
|
|
Sus |
|
Clara White Administrator

Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 21257 Locație: Snookerland
|
Trimis: Mie 24 Noi 2004, 2:05 Titlul subiectului: |
|
|
Wow!... Mi s-a taiat rasuflarea. BRAVO pentru competenta ! Felicitari !
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
Sus |
|
Vizitator
|
|
Sus |
|
Mrs. Hendry Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 2360 Locație: pool hall
|
Trimis: Mie 24 Noi 2004, 10:15 Titlul subiectului: |
|
|
Clara White a scris: |
Wow!... Mi s-a taiat rasuflarea. BRAVO pentru competenta ! Felicitari ! |
Subscriu
_________________ "Luck is an offensive, abhorrent concept. The idea that there is a force in the universe tilting events in your favor or against it is ridiculous." ~ Sherlock Holmes ~ Elementary
|
|
Sus |
|
flaviusO Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 260 Locație: Piatra-Neamt
|
Trimis: Mie 24 Noi 2004, 15:36 Titlul subiectului: Re: Intrebare |
|
|
zsolt_tuser a scris: |
Se pare ca a fost reusit acest 155 de puncte, dar ai nevoie de mult noroc pentru a-l reusi... Free ball-ul, din cate stiu eu, se acorda dupa ce adversarul a facut un fault, iar cel ce se afla la masa nu poate vedea ambele extremitati ale cel putin unei bile rosii... 8)
In principiu ai dreptate cu precizarea ca nu trebuie neaparat sa fie vorba de bila rosie. Free-ball-ul se acorda atunci cand adversarul a facut un fault iar jucatorul care urmeaza este in snooker (nu poate vedea ambele extremitati ale bilei on). Bila on (Ball on) este orice bila care poate fi legal atinsa la primul impact al bile albe. Nu e neaparat nevoie sa fie vorba de bila rosie. Poate fi si orice bila colorata (in afara de bila neagra) atunci cand pe masa au ramas doar culorile. As dori sa mai fac o precizare referitoare la pozitia de snooker: nu este considerata pozitie de snooker daca bila on este obstructionata de alta bila on. Imaginati-va de exemplu pozitia de inceput cand toate bilele rosii sunt in triunghi. Nu exista nici o bila pe care sa o poti lovi la ambele extremitati. Totusi nu este snooker deoarece o bila rosie care este obstructionata de alta bila rosie nu este in pozitie de snooker. De exemplu ultima bila din triunghi ai putea sa o lovesti la ambele extremitati daca nu ar fi celelalte bile rosii.
Inca nu a facut nimeni un break de 155. Break-ul cel mai mare este de 151 al lui Wally West intr-un campionat al clubului Hounslow Lucania Club. Au mai reusit si altii break-uri de peste 147 in meciuri de antrenament dar 155 nu a reusit inca nimeni.
Jamie Burnett este singurul jucator care a reusit un break mai mare de 147 intr-un meci oficial. El a reusit un break de 148 in calificarile pentru UK Championship din anul acesta (16 octombrie 2004). |
dap... ai dreptate, nu e nevoie sa fie bila rosie... m-am exprimat gresit... parca am auzit de la cei doi comentatori ca s-a facut break de 155... poate nu am fost eu atent...
_________________ GO RONNIE!! GO!!
|
|
Sus |
|
Aura Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 345 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie 24 Noi 2004, 15:43 Titlul subiectului: |
|
|
Pe laboremus scrie ca cel mai mare break realizat in competie e 151 realizat de Wally West.
_________________ "I want to make the balls talk, that's what it is all about." Ronnie
|
|
Sus |
|
|