Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
Clara White Administrator

Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 21301 Locație: Snookerland
|
Trimis: Vin 2 Mai 2025, 13:33 Titlul subiectului: |
|
|
Dr.Killjoy a scris: |
Exceptand putine momente de sclipire, cel mai slab semifinalist, la modul cum a evoluat pe intreaga durata a CM de pana acuma, este O'Sullivan, in ceea ce ma priveste. Faptul ca a ajuns in semifinale, este un indicator clar, ce nivel de joc au avut adversarii pe care i-a intalnit pana in prezent. Cu toate ca a avut o evolutie submediocra in turul 1, din punctul meu de vedere, cea mai buna evolutie, per general, aratata la acest CM, a fost cea a lui Luca Brecel, cu toate ca a pierdut. |
Așa cred și eu. Niciodată n-am simțit lipsa belgianului atât de intens ca în acest turneu – și în acest moment din turneu. Pe de altă parte, parcă nici el n-a mai jucat vreodată atât de fluent, autoritar & spectaculos ca la Crucible 2025. Ca un Mark Williams (din zilele de mare glorie ale galezului) : relaxat, simpatic, strălucitor, de neoprit. Dar, din păcate pentru el, pentru noi și pentru snooker, a fost totuși oprit.
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
Sus |
|

|
|
Sus |
|

|
Trimis: Vin 2 Mai 2025, 14:34 Titlul subiectului: |
|
|
WST twitterește festivist că Zhao Xintong a câștigat 4 frame-uri în 44 de minute și 44 de secunde. Da, și ? Ce, ne grăbim undeva ? Ce e nebunia asta cu viteza ? Sunt sleiți de puteri domnii șefi de la tragerile la sorți aranjate? Au ostenit domnii comentatori de la atâtea superlative răsuflate ? Nu mai știu nici unii nici ceilalți cum să ajungă mai repede acasă ? Păi, vai de capul jucătorului dintre ale cărui calități & atuuri a rămas numai viteza. Nu, domnilor : nu prea contează AST-ul. Un meci prost e întotdeauna prea lung, iar un meci bun e întotdeauna prea scurt.
.

_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Sâm 3 Mai 2025, 11:26 Titlul subiectului: |
|
|
Dacă tovărășica Victoria crede că publicând poze ca asta de mai jos va domoli sau chiar înlătura resentimentele fanilor lui Ronnie, se înșală amarnic. Sentimentalii se vor înduioșa sentimental, dar cei mai mulți nu-i vor ierta niciodată lui Zhao victoria de ieri, după cum n-au fost iertați vreodată nici alți învingători ai lui RO'S.
Drama profesională pe care o trăiește Ronnie nu-l va dărâma totuși – pentru că omul ar trebui să-și dea seama că, în mare parte, ea este rezultatul propriilor lui alegeri neinspirate (de la modul în care a aplicat sistemul SightRight până la felul și mai ales momentul modificărilor aduse tacului). Dincolo de efectele firești ale vârstei asupra performanței sportive, căutările și experimentele lui ar trebui, poate, reorientate – după o pauză de la snooker. O pauză acum într-adevăr necesară.
Nu mă miră contradicțiile & divagațiile lui – m-am obișnuit cu ele, de peste un sfert de secol încoace. Cea mai supărătoare & mai flagrantă : el, care a renunțat la antrenori de multă vreme, nu vrea un antrenor nici acum pentru că... nu-și dă seama ce nu merge bine în jocul lui. Păi nu în primul rând de asta se duce un sportiv la antrenor ? În cazul lui, nu fiindcă un antrenor ar ști mai mult snooker decât un multiplu campion mondial, ci fiindcă din exterior se vede mai bine ? Nu atunci când nu știm ce nu merge bine în organismul nostru ne ducem la doctor ? Măcar pentru diagnostic dacă nu și pentru tratament.
Consultările cu Lee Walker n-au dus nicăieri. Devotamentul lui Lee față de MJW e prea profund (și reciproc) pentru ca antrenorul să se dedice vreodată vreunui vechi (sau nou) rival al lui Mark.
Del Hill ?...
Dar oare am râde dacă l-am vedea pe Ronnie lucrând cu Peter Ebdon ?...
Ultima modificare efectuată de către Clara White la Dum 4 Mai 2025, 0:49, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|

|
|
Sus |
|

|
Trimis: Sâm 3 Mai 2025, 19:11 Titlul subiectului: |
|
|
În răstimpul care, inițial, fusese alocat sesiunii decisive a semifinalei Ronnie O'Sullivan – Zhao Xintong, spectatorilor le-a fost oferită o a doua reprezentație a ediției 2025 a spectacolului Steve Davis – Dennis Taylor. Prima reprezentație a avut loc, în aceeași arenă, pe data de 9 aprilie, cu ocazia celei de-a 40-a aniversări a arhicunoscutei finale din 1985.
Sala, azi, la spectacolul Davis vs Taylor :
Există totuși foarte mulți nemulțumiți din cauză că n-au fost restituiți banii plătiți pe biletele la a patra sesiune a semifinalei încheiate prea devreme.
În altă ordine de idei, așa cum era de așteptat, au început atacurile la adresa finalistului chinez. Din păcate, dușmanii lui au de ce se agăța și fără să fie fanatici O'Sullivan. Cred că vom mai vorbi despre asta.
|
|
Sus |
|

|
|
Sus |
|

|
Trimis: Dum 4 Mai 2025, 15:20 Titlul subiectului: |
|
|
Tocmai a început finala. Am văzut de aproape și trofeul. Îl știm bine. E făcut din argint, cântărește 1,446 kilograme și are 99 de ani : a fost cumpărat de Joe Davis, în 1926. A costat 19 lire.
Bătălia se dă, prin urmare, pentru urâțica de pe capac. Ea nu reprezintă vreo zeiță a snookerului, ci o simplă păstoriță din Grecia antică.
Tuturor, o finală plină de bucurie snookeristică !
. 
|
|
Sus |
|

|
|
Sus |
|

|
|
Sus |
|
Dr.Killjoy Addicted to snooker

Data înscrierii: 20/Noi/2004 Mesaje: 438
|
Trimis: Lun 5 Mai 2025, 16:49 Titlul subiectului: |
|
|
Sper ca macar sesiune decisiva sa mai fie. Chiar daca doar de forma. Am sperat ca Mark Williams poate avea o sesiune buna in dupa masa asta, sa mai existe o sansa sa intoarca finala. Cred ca e prea tarziu.
_________________ Laureat al Premiului Oscue - Masters 2018, UK Championship 2018, Tour Championship 2019, World Grand Prix 2021
|
|
Sus |
|
Redboy Addicted to snooker

Data înscrierii: 01/Aug/2007 Mesaje: 700
|
|
Sus |
|

|
Trimis: Lun 5 Mai 2025, 21:27 Titlul subiectului: |
|
|
.
Pe net se fac comparații și se discută despre calitatea finalelor. Întrebarea e care finală e mai slabă ? Asta de anul ăsta sau altele (inclusiv cea din 1985) ? Sau cea din 1993 ?...
Să fim serioși : publicul nu-l susține atât de masiv pe MJW pentru că vrea să vadă mai mult snooker. Galezul este unul dintre cei mai iubiți jucători. Aș fi tentată să spun că poate numai Jimmy White și cu el se bucură de o atât de mare afecțiune. Mai ales, o afecțiune „necontrabalansată” de pandantul antipatiei la fel de intense, cum se întâmplă în cazul lui Ronnie, Higgins, Judd, Luca etc. Nu mai vorbesc de Steve & Hendo. Ca și Jimmy, MJW pare să nu aibă dușmani.
În afară de asta, publicul speră.
Și hai să n-o dăm cotită : publicul nu vrea ca trofeul să plece în China.
Sper să nu apară derapaje prea flagrante de la bunacuviință & de la regulile de sportivitate. Așa, că se mai aclamă ratările/kickurile lui Xinty nu-i frumos, dar treacă-meargă. N-aș vrea totuși să se dedea lumea la gesturi care să saboteze jocul chinezului. Cred însă că în sală nu sunt marțafoii de la AllyPally, ci oameni cu bun simț.
|
|
Sus |
|
bogdan78 Addicted to snooker
Data înscrierii: 25/Apr/2009 Mesaje: 126
|
Trimis: Lun 5 Mai 2025, 22:54 Titlul subiectului: |
|
|
Slaba finala. Multe ratari de ambele parti. Comentatorii de la BBC il ridica in slavi pe Zhao, dar mie nu mi se pare chiar asa de bun. Ar fi pierdut finala, daca Williams ar fi jucat ca in semifinale.
Repede cu steagul la sfarsit, cine era fatuca care l-a adus ? E de la partid ?
Interviul de la sfarsit, jenant. De cati ani locuieste baiatul asta in uk ? Nu a putut sa lege 3 cuvinte in engleza.
Edit: multe multumiri Clarei pentru munca depusa in acest sezon. Imi dau seama cata munca implica sa tii un site la acest nivel, totul pro bino, doar din pasiune. Sa ne vedem sanatosi in sezonul viitor.
|
|
Sus |
|

|
|
Sus |
|
|