| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
Clara White Administrator

Data înscrierii: 21/Noi/2004 Mesaje: 21647 Locație: Snookerland
|
|
| Sus |
|

|
Trimis: Joi 23 Oct 2025, 15:00 Titlul subiectului: |
|
|
| Ali Carter s-a retras. Motive personale.
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
| Sus |
|

|
Trimis: Joi 23 Oct 2025, 15:05 Titlul subiectului: |
|
|
Sferturile
Kyren Wilson / He Guoqiang – Thepchaiya Un-Nooh / Jack Lisowski
Yuan Sijun / Tom Ford – Zhou Yuelong
Judd Trump / Gary Wilson – Si Jiahui / John Higgins
Aaron Hill / Mark Allen – Shaun Murphy / Jordan Brown
_________________ Laureată a Premiului Oscue - German Masters 2018, German Masters 2019, Masters 2022
Moral principles do not depend on a majority vote. Wrong is wrong, even if everybody is wrong. Right is right, even if nobody is right. ++ Fulton Sheen
|
|
| Sus |
|

|
Trimis: Sâm 25 Oct 2025, 16:55 Titlul subiectului: |
|
|
* Maike Kesseler are o zi lungă, azi : „la centru,” în prima semifinală (Rob Spencer e marker), „la tușă,” în a doua, cu Terry Camilleri în arenă.
* Zi lungă am avut și eu, ieri, dar cu totul altfel : prioritate culinară de toamnă. Mai nimic n-am văzut din sferturile de la Belfast. Când & când am putut îndrepta erori și/sau actualiza scoruri.
* Finala : Jack Lisowski / Zhou Yuelong vs Judd Trump / Mark Allen
Jacko încă joacă bine, văd. Oare l-o ține și-n finală (presupunând că se califică) ? Fiindcă, dacă stăm să socotim, e profesionist de 15 ani și a fost în 6 finale de clasament pro. Greu de crezut ce puțin a realizat în materie de trofee. Talentul nu rimează deloc cu rezultatele așa cum, de fapt, am avut atâtea exemple ilustre și în trecut. Mi-e groază (!) să mă gândesc că, sub presiunea mizei titlului, Dreamboat s-ar putea (din nou !) „lichefia” în fața lui Judd (presupunând că se califică și el).
De asta sunt sceptică în privința posibilului aport al lui Chris Henry : Jack nu are nevoie de antrenor pentru partea tehnică, ci pentru partea mentală. Acesta a și fost motivul cooptării lui Peter Ebdon în „echipă.” Păcat că a intervenit nepotrivirea de caracter dintre ei. Tipic pentru el, Lisowski n-a avut răbdare să-l lase pe Peter să-și ducă munca până la capăt, așa după cum acesta și-o planificase. Mai ales că, după părerea mea, e foarte greu dacă nu chiar imposibil să găsești un profesor de oțelire, determinare & reziliență mai bun decât Ebdon.
Dar bine măcar că, la Belfast, s-a făcut frumos & soare.
* N-am putut vedea, ieri, meciurile din sferturi, dar după cum joacă, azi, Zhou Yuelong, trag concluzia că Tom Ford nici măcar un meci de club nu era în stare să câștige.
|
|
| Sus |
|

|
Trimis: Sâm 25 Oct 2025, 21:37 Titlul subiectului: |
|
|
* Grea se arată a doua semifinală și greu de spus, deocamdată, pentru care dintre cei doi o să fie coșmarul mai urât. Poate, pentru ambii. Poate și pentru noi.
3-3 = șase frame-uri în trei ore. Ratări, alte ratări, noi ratări, re-rackuri, unii spectatori moțaie, alții își alungă moțăiala urlând (sută la sută irlandez, cu berea alături). Mâine (azi, deja), unul dintre finaliști va fi cam obosit.
* Celălalt finalist continuă să ia lucrurile în ușor : „Am tac nou, pastilă nouă, antrenor nou – cine știe, poate scot la iveală și un Jack Lisowski nou.”
Eventual, unul mai serios ?... Da' de unde atâta seriozitate că, nu-i așa, viața-i scurtă. Plus că e complicat să păstrezi balanța echilibrată între trofee și plezirism.
O fi mai simplu fără trofee ?...
|
|
| Sus |
|

|
|
| Sus |
|

|
Trimis: Dum 26 Oct 2025, 16:42 Titlul subiectului: |
|
|
* Iar i s-a făcut rău cuiva din public. Meciul s-a întrerupt.
* 1-2. Pentru cine s-a așteptat ca azi să i se servească o finală-șampanie, tare, cu gust bogat + echilibrul dorit între dulceață & aciditate, mare dezamăgire : deocamdată, ceea ce ni se servește este ceva care are tăria & personalitatea unui șpriț.
* Jacko se adună. Se mișcă lucrurile tocmai când s-a apropiat sfârșitul sesiunii. Ambii resimt presiunea. Dar vinul e pe cale să capete corpolență.
* 4-4. Scrâșnit, dar sportivitate de clasă.
* De câte, câte, câte ocazii are nevoie Lisowski ca să reușească să câștige un amărât de frame ?! Fiindcă într-un decisiv nu-l văd să aibă vreo șansă și cât m-aș bucura să mă înșel !

|
|
| Sus |
|

|
|
| Sus |
|

|
Trimis: Lun 27 Oct 2025, 19:24 Titlul subiectului: |
|
|
Până la urmă, o finală nu grozavă, dar pe care, cred, n-o s-o uităm. Publicul nord-irlandez nu și-a ascuns deloc preferința pentru Jack. Toată săptămâna. Absolut deloc. Ieri, simpatia oamenilor pentru cel mai alexhigginsian jucător din Snookerland s-a făcut auzită la decibeli care au cutremurat zidurile – mai era puțin și ar fi ridicat de pe ziduri tavanul arenei. Ca în oglindă, starea emoțională a lui Jack li s-a transmis spectatorilor, iar de la ei, emoția s-a reflectat spre el amplificată.
Nu lipsesc speculațiile, dar departe de orice suspiciuni legate de vreun interes material. Nu va ști nimeni, niciodată dacă susținerea atât de afectuoasă de care s-a bucurat Jack i-a inspirat sau nu lui Judd un gest frățesc ori i-a confirmat sau nu o hotărâre deja luată. Nu va ști nimeni, niciodată dacă, într-adevăr, Juddul a decis sau nu că n-are inimă să-l mai oprească și a patra oară pe Liso în drumul spre primul trofeu pro. În caz că da, a dat dovadă de o noblețe pentru care îl admir (o noblețe care mi-a adus aminte de Paul Hunter și de finala Players 2004 dintre el & Jimmy White). În caz că da, asta nu diminuează cu absolut nimic valoarea remarcabilă a noului campion. Ce s-a petrecut în lăuntrul lui Judd nu vom ști niciodată și poate că nu va ști cu certitudine nici chiar el, dar aș fi gata să jur că Alex Higgins însuși ar fi salutat deznodământul acestui turneu.
S-a întâmplat des, în Snookerland, ca primul trofeu să rămână și singurul. Nu vreau să cred că poate fi așa și cu Jack. Sper că victoria de la Belfast o să-i vindece toate „rănile” și o să-l elibereze de toate blocajele.
Dar... Dar dacă Stephen Hendry are dreptate și Dreamboat nu este, structural, un adevărat competitor ? Poate el, oare, să devină unul ?...
De-abia aștept Campionatul Regatului Unit. (Și turneele de până atunci, dar mă interesează mai mult cel de la York.)
|
|
| Sus |
|
|